Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έλληνας χάκερ «τρέλανε» Ιντερπόλ και αμερικανικές διωκτικές υπηρεσίες

star.gr
Τρία ολόκληρα χρόνια αναζητούσαν ΕΛΑΣ, Ιντερπόλ αλλά και διεθνείς διωκτικές υπηρεσίες έναν 18χρονο χάκερ από τον Άγιο Δημήτριο που κυριολεκτικά τους είχε τρελάνει! Ο 18χρονος προχωρούσε σε ηλεκτρονικές επιθέσεις, υφάρπαζε χρηματικά ποσά από λογαριασμούς τραπεζών και προχωρούσε σε επενδύσεις στο Χρηματιστήριο με τα παράνομα έσοδα του με τις αρχές όχι μόνο να μη μπορούν να τον εντοπίσουν αλλά και να μη μπορούν καν να βρουν από ποιά χώρα προέρχεται η επίθεση!


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νερός χάκερ ξεκίνησε τη δράση από την ηλικία των 15 ετών όταν και έκανε επιθέσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα της Ιντερπόλ και στη συνέχεια σε ηλεκτρονικά συστήματα αμερικανικών διωκτικών υπηρεσιών!

Οι αρχές από τότε είχαν ξεκινήσει αγωνιώδη προσπάθεια για να εντοπίσουν τον νεαρό χάκερ αλλά δίχως επιτυχία αφού ο νεαρός κατάφερνε να αλλοιώνει τα ηλεκτρονικά ίχνη του μπαίνοντας πρώτα σε υπολογιστές ανυποψίαστων ανθρώπων (από όλο τον κόσμο) και στη συνέχεια μέσω αυτών στους υπολογιστές των υπηρεσιών.

Η δράση του, όμως, δε σταματούσε εδώ καθώς με ανάλογο τρόπο είχε υφαρπάξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς! Στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν 8.000 ευρώ σε μετρητά, 20.000 ευρώ σε τραπεζικές επιταγές και δεκάδες μετοχές εισηγμένων εταιρειών στην κατοχή του!

Ο νεαρός και ικανότατος χάκερ προδόθηκε πριν από μερικούς μήνες όταν έκανε το μοιραίο λάθος να αφήσει ένα ηλεκτρονικό ίχνος που αντιστοιχούσε στον προσωπικό υπολογιστή του. Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κινητοποιήθηκε άμεσα και μετά από πολυήμερη έρευνα κατάφεραν να τον εντοπίσουν…

Ο 18χρονος έμενε μαζί με τη μητέρα του η οποία τόνισε στις αρχές ότι δεν είχε καταλάβει ότι ο γιος προέβαινε σε παράνομες πράξεις. Παραδέχθηκε ότι της έδινε αρκετά χρήματα συχνά δεδομένου ότι η ίδια είχε οικονομικά προβλήματα, χωρίς όμως να τον ρωτήσει ποτέ που τα βρήκε…

Δημοφιλεις αναρτήσεις