Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οπλισμένοι ληστές «χτυπούν» πλέον εν ψυχρώ στην Ήπειρο!

epirusgate
Με το φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους ζουν τελευταία όλο και περισσότεροι Ηπειρώτες, λόγω της ραγδαίας έξαρσης της εγκληματικότητας. Σε αντίθεση με λίγο καιρό πριν, τώρα μέρα μεσημέρι και στα… καλά καθούμενα ληστές, διαρρήκτες κ.α. εισβάλλουν σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και με την απειλή όπλων αρπάζουν ό,τι βρουν.
Το γεγονός, ότι ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην περιοχή μας, πρέπει να ανησυχήσει ακόμη περισσότερο, όχι μόνο την ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τις άλλες Αρχές της Ηπείρου, ώστε να υπάρξει μια κοινή γραμμή αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Μάλιστα, το πλέον ανησυχητικό είναι, όπως μαρτυρούν τα τελευταία περιστατικά, ότι ακόμη και στα κέντρα των πόλεων και μάλιστα τις ώρες αιχμής, «χτυπούν» οι δράστες.

Σε internet café…
Χθες τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν δυο Έλληνες 33 και 29 ετών, γιατί εισέβαλλαν σε internet café, απείλησαν και χτύπησαν τον 32χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος και άρπαξαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ! Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό, καθώς και ένα πτυσσόμενο στιλέτο!

Αιμόφυρτος… Δυστυχώς όμως, δεν ήταν μόνο αυτό το περιστατικό, που συνέβη στα Γιάννινα και έχει ανησυχήσει σφόδρα τους κατοίκους. Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, την ώρα που μετρούσε τα χρήματα της ημέρας δέχθηκε επίθεση από δυο αγνώστους μέσα στο κατάστημά του. Οι δράστες τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα, αφήνοντας τον άτυχο άνθρωπο αιμόφυρτο και αρπάζοντας βεβαίως τις εισπράξεις.

Στην Πρέβεζα…
• Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το preveza-info.gr, δύο άγνωστοι λήστεψαν υπάλληλο επιχείρησης στην Πρέβεζα, ο οποίος είχε μαζί του της εισπράξεις, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν πάνω από 20.000 ευρώ!
• Ακόμη, στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας συνελήφθησαν 3 Αλβανοί ηλικίας 36, 31 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής. Οι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καλώδια, ηλεκτρικά μοτέρ και αυτόματους σταθμούς εντολών (PLC) από εργοτάξιο εταιρείας παραγωγής ασφάλτου, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε… άτακτη φυγή!

Πρώτο μέλημα…
Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, περιστατικά σαν τα παραπάνω αποτελούν… ημερήσια διάταξη, με τους πολίτες δικαιολογημένα να φοβούνται για την ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους. Ειδικά αυτή την εποχή, όπου οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι εμφανείς παντού, οι δράστες δεν διστάζουν να πυροβολήσουν και να μαχαιρώσουν τους ανυπεράσπιστους πολίτες, ακόμη και για λίγα ευρώ! «Πρέπει να καταλάβουμε, ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτο μέλημα για μια κοινωνία. Η ΕΛ.ΑΣ. με όσες δυνάμεις έχει προσπαθεί και συλλαμβάνει τους δράστες σε κάποιες περιπτώσεις. Όμως, κυρίως λόγω της κρίσης, οι ληστές, οι διαρρήκτες κ.α. δεν διστάζουν ακόμη και να σκοτώσουν» λένε συμπολίτες.

Επόμενο…
Βέβαια, θλιβερό είναι και το φαινόμενο, ότι οι δράστες των περισσότερων παράνομων και εγκληματικών πράξεων, το τελευταίο διάστημα είναι Έλληνες. Ίσως όμως και αυτό να είναι επόμενο, από τη στιγμή που η φτώχεια και η ανέχεια… βασιλεύουν στην περιοχή μας και καθημερινά φθάνουν σε απόγνωση όλο και περισσότεροι συμπολίτες, με τις συνέπειες στη συμπεριφορά τους να είναι απρόβλεπτες. «Οι μέχρι πριν λίγο καιρό φιλήσυχοι γείτονες, μπορούν μέσα σε μια ημέρα να γίνουν… μακελλάρηδες. Όσο και αν αυτό φαντάζει ακραίο, δυστυχώς, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, κανείς δεν αποκλείει, ότι μια μέρα θα συμβεί…» λένε Ηπειρώτες.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δημοφιλεις αναρτήσεις