Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στρατόπεδα συγκέντρωσης

Στην έντονη φημολογία για την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης λαθρομεταναστών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μερικοί άνθρωποι θα θεωρήσουν ως λύση αυτή τη μέθοδο. Εμείς θεωρούμε ότι μοναδική λύση είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη συγκέντρωση και μεταφορά τους στις χώρες τους. 70 χρόνια μετά το ναζιστικό όλεθρο οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε ή δεν θυμόμαστε τόσο καλά την ιστορία των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Με την βοήθεια του internet λοιπόν και με μερικά σχόλια δικά μας:
Οι ναζιστές Γερμανοί αυτές τις μέρες ζητάνε επιτακτικά από την προδοτική ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει 30 τέτοια στρατόπεδα στην Ελλάδα  (τα επιχορηγεί). 
Η πολιτική ηγεσία θέλει να κάνει συνένοχους όλους τους Έλληνες σε αυτό το ντροπιαστικό σχέδιο.
Απόδειξη για αυτό είναι ότι δεν αναφέρει ακριβώς:
Τι διάρκεια ζωής θα έχουν τα στρατόπεδα; 
Πόσο θα διαμένουν μέσα οι κρατούμενοι; 
Γιατί δεν οργανώνουν απλά άμεση απέλαση και μεταφορά όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες τους και θέλουν να εξευτελίσουν την Ελλάδα με τέτοιο τρόπο; 



Ας αρχίσουμε από ένα παλιό γεγονός.
Το 1945 οι Αμερικάνοι κερδίζουν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Πριν αποχωρήσει ο Αμερικανικός στρατός από την Γερμανία έκανε το εξής. Συγκέντρωναν όλο τον γερμανικό πληθυσμό των περιοχών γύρω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  για να δουν τα φρικιαστικά εγκλήματα.
Αυτά τα στρατόπεδα δεν δημιουργήθηκαν μέσα στα 6 χρόνια του πολέμου. Από το 1933 συγκέντρωναν ανθρώπους οι Ναζιστές.

Ας υποθέσουμε ότι δημιουργείται ένα τέτοιο στρατόπεδο, στην περιοχή μας. Και περνάμε με το αυτοκίνητο μας από έξω. Ο μικρός ρωτάει;
-Γιατί μπαμπά είναι αυτοί μέσα;
-Γιατί είναι μαύροι παιδί μου. ή Γιατί αυτοί δεν είναι σαν εμάς παιδί μου.
.
el.wikipedia.org
"Πριν και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Ναζιστική Γερμανία διατηρούσε στρατόπεδα συγκέντρωσης (Konzentrationslager, Κοντσεντρατσιόνσλαγκερ ή KZ) σε όλη την επικράτεια που βρισκόταν στον έλεγχό της. Τα πρώτα Ναζιστικά στρατόπεδα βρίσκονταν στο έδαφος της Γερμανίας και ήταν κυρίως στρατόπεδα εργασίας. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, στα εκατομμύρια των κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης περιλαμβάνονταν Εβραίοι, Πολωνοί, Σοβιετικοί, αιχμάλωτοι πολέμου, ομοφυλόφιλοι, Τσιγγάνοι, Μάρτυρες του Ιεχωβά και άλλοι. Εκατομμύρια κρατούμενοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης έχασαν τη ζωή τους λόγω κακομεταχείρισης, ασθενειών, ασιτίας και υπερβολικής εργασίας."


"Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δημιουργήθηκαν ήδη από τις αρχές της Ναζιστικής διακυβέρνησης στη Γερμανία το 1933. Οι Ναζιστές δημιούργησαν στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα στην Γερμανία, πολλά από τα οποία κατασκευάστηκαν από τις τοπικές αρχές, με σκοπό τον εγκλεισμό σε αυτά των πολιτικών κρατουμένων και των ανεπιθύμητων ατόμων. Τα αρχικά στρατόπεδα συγκέντρωσης σταδιακά απέκτησαν ενιαίο έλεγχο και μέχρι το 1939 είχαν τεθεί σε λειτουργία έξι από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης: το Νταχάου (1933), το Σάξενχαουζεν (1936), το Μπούχενβαλντ (1937), το Φλόσενμπεργκ (1938), το Μαουτχάουζεν (1938) και το Ράβενσμπρικ (1939).
Το 1938 τα Ες-Ες άρχισαν να εκμεταλλεύονται την καταναγκαστική εργασία σε αυτά τα στρατόπεδα με σκοπό το κέρδος. Πολλές γερμανικές εταιρίες χρησιμοποίησαν εργατικό δυναμικό από στρατόπεδα συγκέντρωσης, ειδικά κατά τη διάρκεια του Πολέμου."

Δημοφιλεις αναρτήσεις