Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Νοσοκομείο Άρτας: Αναστολή λειτουργίας του Ακτινοδιαγνωστικού

Σκούρα τα πράγματα. Μπορεί οι Άγγλοι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών, να καμάρωναν και να διαφήμιζαν το σύστημα υγείας της χώρας τους, η Ελλάδα όμως αρχίζει να καταρρέει ακόμα και στην παροχή του πιο αναγκαίου αγαθού, της Υγείας.
"Αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών του εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, της πολιτικής μείωσης των κρατικών δαπανών για τη δημόσια Υγεία και Πρόνοια βρίσκεται το νοσοκομείο της Αρτας. Ο αντίκτυπος της πολιτικής αυτής εκφράστηκε στην αναστολή των εφημεριών λόγο ελλείψεων γιατρών στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα από 23 έως τις 31 Ιουλίου αναγκάζοντας εργαζόμενους και συνταξιούχους να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και να ακριβοπληρώνουν τις εξετάσεις τους ακόμη και μια απλή ακτινογραφία.

Οι ελλείψεις στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα -υπάρχουν μόνο 2 ειδικευμένοι γιατροί- οδηγούν στο πετσόκομμα των εφημεριών και πέρα τις 31 Ιουλίου. Δημιουργείται έτσι σοβαρός κίνδυνος για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που ενδεχομένως να συμβούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως π.χ. τροχαίων ατυχημάτων, αφού για αξονική τομογραφία ή υπέρηχο ο ασθενής θα πρέπει είτε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Πρέβεζας είτε των Ιωαννίνων που είναι τα πιο κοντινά χάνοντας πολύτιμο χρόνο στο δρόμο, είτε να κάνει εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα μέσα στην Αρτα εάν και εφόσον μέσα στο κατακαλόκαιρο αυτά λειτουργούν και οι ιδιοκτήτες τους δεν απουσιάζουν.Οι επικίνδυνες αυτές διαστάσεις για την υγεία του λαού που αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο της Αρτας σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό κ.ά. από την πολιτική περικοπής των κρατικών κονδυλίων και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, τέθηκαν από τους εργαζόμενους στην περιοδεία που έκανε κλιμάκιο του ΚΚΕ με το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη.Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι η Ουρολογική Κλινική λειτουργεί ουσιαστικά σαν Παθολογική αφού δεν έχει ουρολόγο. Η ψυχιατρική κλινική έχει απομείνει με δυο ειδικευμένους γιατρούς. Εξαιτίας επίσης των ελλείψεων σε προσωπικό ο ψηφιακός μαστογράφος είναι κλειδωμένος.Οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το αν θα έχουν σύριγγες και συσκευές ορού αφού οι εταιρείες αξιοποιούν το εμπόριο της Υγείας, εκβιάζουν με τις προμήθειες και ζητούν να εξοφληθούν όταν οι οφειλές του κράτους προς το νοσοκομείο φτάνουν τα 20.000.000 ευρώ και οι οφειλές προς τρίτους τα 13.000.000 ευρώ. Και όλα αυτά σε ένα νοσοκομείο που η πληρότητα στις κλίνες φτάνει το 90% το μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα τέλη Γενάρη έχουν γίνει 700 χειρουργεία. Τα παραπάνω συμπληρώνουν οι απλήρωτες εφημερίες, νυχτερινά και αργίες." Διαβάστε όλο το άρθρο: rizospastis.gr

Δημοφιλεις αναρτήσεις