Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Φωτιά φωτιά....

Το τι μαθαίνουμε κάθε μέρα ξεπερνάει και τα πιο τρελά σενάρια. Θυμάστε την φωτιά στα Sprider ,στις 13 Φλεβάρη, του 2012, τότε που τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης έλεγαν ότι καίνε την Αθήνα οι κουκουλοφόροι; Λοιπόν οι ιδιοκτήτες του Sprider το είχαν σχεδιάσει (πιθανόν περίμεναν και μια νύχτα να έχει επεισόδια) για να εισπράξουν από την ασφάλεια 16 εκ euros....
logia-starata
"Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου του 2012 και αρχικώς είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους ταραξίες που είχαν προκαλέσει έκτροπα και στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου.


Όπως είχε ειπωθεί, οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν πολλαπλές εστίες φωτιάς με κυριότερες αυτή στη δεξαμενή πετρελαίου και στο χώρο με τις ηλεκτρογεννήτριες και το σύστημα πυρανίχνευσης. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ.

Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φωτιά ήταν προσχεδιασμένη από τα στελέχη της εταιρίας προκειμένου να εισπράξουν την ασφάλεια των 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Σάββας και Αθανάσιος Χατζηιωάννου της γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης Sprider Stores καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν στο τιμόνι της εταιρίας τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της μεγάλης πυρκαγιάς που σημειώθηκε τότε και προκάλεσε σχεδόν ολοσχερή καταστροφή στα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της επιχείρησης στην Ανθούσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που τους «έκαψαν» και οδήγησαν τον εισαγγελέα Λακαφώση στην άσκηση της κακουργηματικής δίωξης προέκυψαν κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων , έρευνες που δείχνουν ότι οι τρεις από τους τέσσερεις φυσικούς αυτουργούς κινούνταν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες, αλλά και τις αντιφάσεις που υπέπεσαν οι εμπλεκόμενοι στις καταθέσεις τους. Επιπλέον το ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας λίγο πριν τον εμπρησμό, κίνησε από την αρχή τις υποψίες στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων της Πυροσβεστικής που διενήργησε την προανάκριση καθώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει γίνει από τον οποιοδήποτε. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του 21ου τακτικού ανακριτή ο οποίος αφού μελετήσει τα στοιχεία θα καλέσει τους εμπλεκόμενους να δώσουν εξηγήσεις." Διαβάστε περισσότερα: logia-starata

Δημοφιλεις αναρτήσεις