Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα διαλύεται

Αργά αλλά σταθερά η Ελλάδα διαλύεται. Φασισμός, φτωχοποίηση, μίσος, μια συγκεκαλυμμένη δικτατορία των τραπεζών κυβερνάει την χώρα. Σαν άνθρωποι δεν μπορούμε πλέον να μη μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Kαθένας μας έχει την ευθύνη που του αναλογεί.

Ένα απόσπασμα από το pitsirikos.net
"Υπάρχει τεράστια αντίθεση ανάμεσα στους αναρχικούς και τους προσκυνημένους νοικοκύρηδες που φοβούνται να μιλήσουν ακόμα κι όταν χάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Φυσικά, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής κάνουν ένα -ακόμα- μεγάλο λάθος, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των νεαρών αναρχικών με εμφανή τα σημάδια βασανισμού από τους αστυνομικούς. Με 60% ανεργία στους νέους, τη Μαφία να κυβερνάει τη χώρα και τη Δικαιοσύνη ξεπουλημένη, βλέπω στρατιές «αναρχικών» να έρχονται."


Αναδημοσιεύουμε ολόληρο το άρθρο από το koutipandoras.gr
Αυτά δεν είναι τα πρόσωπα των ληστών της Κοζάνης
"Μετά από ένα 24ώρο κράτησης στην ασφάλεια της Κοζάνης η αστυνομία αποφάσισε να δημοσιοποιήσει με εντολή εισαγγελέα τα πρόσωπα των τεσσάρων ληστών της διπλής ληστείας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή την Παρασκευή.
"Στην πραγματικότητα όμως αυτά δεν ήταν τα πρόσωπα των ληστών αλλά τεσσάρων ανθρώπων που βασανιστήκαν ένα ολόκληρο 24ωρο και μετά φωτογραφήθηκαν.Ο σκοπός της φωτογράφησης και της δημοσιοποίησης σύμφωνα με τις αρχές ήταν για να μάθει ο κόσμος ποίοι είναι οι ληστές, όμως αυτό που έμαθε ο κόσμος από τα κακοποιημένα και παραμορφωμένα πρόσωπα των τεσσάρων κρατούμενων είναι ποιές μεθόδους βασανισμού χρησιμοποιεί η ελληνική αστυνομία καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.Άλλωστε το μήνυμα που ήθελε να δώσει η αστυνομία επιλέγοντας να φωτογραφήσει τους ληστές της Κοζάνης μετά τον ξυλοδαρμό ήταν ότι ο σκοπός της είναι η «πάταξη της τρομοκρατίας».
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά στο σκέλος της φωτογράφησης είναι ακριβώς ιδία με αυτή των οροθετικών ιερόδουλων που οι φωτογραφίες τους έκαναν τον γύρω του διαδικτύου σε λίγα λεπτά από την ώρα που η αστυνομία μετά από εντολή εισαγγελέα έδωσε τις φωτογραφίες στην δημοσιότητα. Ωστόσο η αστυνομία δεν ακολούθησε την ίδια διαδικασία με τον φονιά του Πακιστανού αλλά και με δεκάδες άλλες περιπτώσεις.
Το θλιβερό είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης σε ρόλο «συνεργάτη» της αστυνομία και βεβαία με γνώμονα την αύξηση της τηλεθέασης και της επισκεψιμότητας το βράδυ του Σαββάτου –όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες των ληστών της Κοζάνης- με εμπνευσμένους τίτλους «αυτοί είναι οι ληστές της Κοζάνης» δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες χωρίς να κάνουν ούτε ένα σχόλιο για τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι ληστές κατά την διάρκεια της 24ωρης κράτησης τους από την αστυνομία.Ο κανιβαλισμός στο μεγαλείο του."

Δημοφιλεις αναρτήσεις