Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

1.000.000 Τούρκοι τώρα στην πλατεία Ταξίμ....Αυξάνει ο αριθμός των νεκρών(Video)

anemosantistasis.blogspot.gr
"Τα νεώτερα από την Τουρκία είναι ευχάριστα για την εξέλιξη των διαδηλώσεων, αλλά πολύ δυσάρεστα για τον απολογισμό νεκρών και τραυματιών. Είναι ένα μάθημα, ίσως ότι όταν ο τύρρανος απειλείται γίνεται τόσο σκληρός, που δυστυχώς απαιτούνται θυσίες για να τον αντιμετωπίσεις.
Πλέον μιλάνε για 1 εκ. κόσμο στην πλατεία. Μαγαζιά και σπίτια ανοίγουν για να προστατεύσουν διαδηλωτές. Τα wifi παντού είναι ανοιχτά για να μαθαίνει ο κόσμος τα νέα. Πολλοί αστυνομικοί ζητωκραύγαζαν υπέρ των διαδηλωτών καθώς πήραν εντολή να φύγουν από την πλατεία πριν λίγη ώρα. Ο Ερντογαν μοιάζει αν τα έχει χαμένα, και το απόγευμα, κάλεσε να σταματήσουν οι διαδηλώσεις, αποδίδοντας ευθύνες και στις αστυνομικές δυνάμεις. Πριν λίγο, ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα ασκηθούν άμεσα διώξεις σε αστυνομικούς που ευθύνονται για τραυματισμούς (δεν παραδέχονται ακόμα θανάτους), και αλόγιστη χρήση χημικών και μανικών νερού.
Πάντως επιβεβαιώνεται μέχρι τώρα, ο αριθμός των 4 νεκρών, ενώ φαίνεται ότι προ ολίγου, είχαμε νεκρό διαδηλωτή στην Άγκυρα, από σφαίρα όπλου. Πάντως, διαδηλωτές, αναφέρουν ότι μόνο στην Κωνσταντινούπολη οι νεκροί ξεπερνάνε τους 10, και το γράφουμε με κάθε επιφύλαξη. Διαδηλωτής ακρωτηριάστηκε από αστυνομικό όχημα, άλλος έχασε το αυτί του, ενώ επιβεβαιώνονται 932 συλλήψεις διαδηλωτών."
Στο βίντεο, όχημα της αστυνομίας στην Άγκυρα, παρασύρει διαδηλωτή.



Δημοφιλεις αναρτήσεις