Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το τέλος των βιβλιοπωλείων

Καθώς η τεχνολογία προχωρά σαρώνει τα πάντα. Για παράδειγμα στην πόλη μας την Άρτα, δεν υπάρχει δισκοπωλείο, ή music shop ή όπως αλλιώς θα λεγόταν. Και τι να πουλήσει; Μp3 σε στικάκια;
Το ίδιο θα συμβεί και με τα βιβλιοπωλεία. Απλά θα μείνουν κάποια καταστήματα που θα πουλάνε σχολικά και γραφική ύλη, και ίσως παιχνίδια. 

Τις τελευταίες μέρες γέμισε το email μας με διαφημίσεις από νέες εταιρίες που έχουν φτιάξει eshops και πουλάνε βιβλία, και κανονικά και ebooks. Tρομερή εντύπωση μας κάνει ότι ακόμη τα ebooks είναι πανάκριβα, αλλά αυτό να δούμε πόσο θα κρατήσει.

Όσο για best seller του καλοκαιριού το Inferno του Dan Brown, o άνθρωπος έχει βρει το νόημα... Η πανέξυπνη κίνηση, να μας παρουσιάζει τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς, (αυτή τη φορά η  Αγία Σόφια στην Κωνσταντινούπολη, η Φλωρεντία και η Βενετία) έχουν μια απίστευτη προβολή που σίγουρα θα την εξαργυρώσουν με εκατομμύρια τουρίστες τα επόμενα χρόνια.

Και όλη η ιστορία με το θέμα του υπερπληθυσμού της γης μας έβαλε σε απίθανες σκέψεις. Το διάγραμμα που έχει στο βιβλίο, ισχύει πραγματικά αν το γκουγκλάρουμε και μας κάνει να σκεφτόμαστε αν όλα αυτά που βιώνουμε (οικονομική κρίση, πόλεμοι, ασθένειες, καρκίνος) έχουν σχέση με μυστικά σχέδια και συνωμοσίες....
Το διάγραμμα αύξησης του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια: http://en.wikipedia.org/wiki/World_population


Δημοφιλεις αναρτήσεις