Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ψηφιακή επίγεια τηλεόραση στην Ήπειρο

Σε κατάσταση διάλυσης βρίσκονται οι ψηφιακές εκπομπές από Ακαρνανικά, καθώς κλειστός παραμένει και ο πομπός (στο κανάλι 54 που εξέπεμπε με μόνο 320 Watt),  με τα τοπικά ηπειρώτικα κανάλια.  Με  τους δύο πομπούς της ΕΡΤ (κανάλι 28 και 46 με ισχύ 2,5 ΚWatt έκαστος) να εκπέμπουν μαύρο καθώς δεν έχουν κλείσει αλλά δεν τροφοδοτούνται με προγράμματα,  από τα 25 συνολικά ψηφιακά κανάλια, που  έπιανε η Άρτα, η Πρέβεζα και μέρος της Θεσπρωτίας, έχουμε αυτή τη στιγμή 15 κανάλια και κανένα ψηφιακό ραδιόφωνο.

Δεν προλάβαμε να αφήσουμε το mouse κάτω και μας έστειλε μήνυμα φίλος μας. Τελικα οι Δήμοι, δηλαδή όλοι μας θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε την DIGEA να βάλει αναμεταδότες να βλέπει όλη η Ελλάδα MEGA, ANT1, STAR, ALPHA, SKAI!  Αστειευόμαστε; Φυσικά όχι:

inews.gr
"Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.

Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χαρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.

Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τωρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σήμαινει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το χέρι στην τσεπη σε όφελός ιδιωτικων  συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση."

Δημοφιλεις αναρτήσεις