Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Deep news


Ας δούμε τώρα τα πραγματικά νέα που δεν μας τα έδειξε η τηλεόραση:

topontiki.gr
"Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι την ώρα που οι αρχές αποδείκνυαν ότι  (άμα θέλουν) υπάρχει κράτος, στην Αθήνα έκοβε βόλτες η τρόικα για να δει πως πάνε τα πράγματα και κυρίως για να πει πως πρέπει να πάνε από δω και πέρα. Καθώς η εν λόγω επίσκεψη των εποπτών επισκιάστηκε από τις χειροπέδες του Μιχαλολιάκου, καλό είναι να δούμε τι έγινε, συνοπτικά: 
Τινάχτηκε στον αέρα η κυβερνητική σπέκουλα περί του μεγάλου πρωτογενούς πλεονάσματος το όποιο θα σηματοδοτούσε κατά το Σαμαρά την έξοδο της χώρας από την κρίση και θα μοιράζονταν στους αδικημένους. Οι τροικανοί το όρισαν στα 100 εκατομμύρια ευρώ! 
Αποφασίστηκε η επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης (δηλαδή κλείσιμο και ξεπούλημα) των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ 
Αποφασίστηκε ότι εντός δεκαπενθημέρου το δημόσιο θα κανονίσει τις οφειλές του σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ξεπουλήματος. 
Δρομολογήθηκε η απελευθέρωση των απολύσεων,
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τη συζήτηση περί των χρηματοδοτικών κενών τα οποία ο Σόιμπλε τα υπολόγιζε στα 11 δις και οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες στα 70 δις μέχρι το 2020, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για νέα μνημόνια, νέες δανειακές συμβάσεις, νέα μέτρα, νέες περικοπές.
Με πολύ απλά λόγια, η ιστορία της καταστροφής συνεχίζει να εξελίσσεται στην πλάτη και το πετσί τεράστιων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, ολοένα και μεγαλύτερων."
Διαβάστε όλο το άρθρο: topontiki.gr



Bonus, λίγη τεχνολογία για να μην χάνουμε το κουράγιο μας:

"Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει δυσφορία στους Έλληνες φαν της φαίνεται πως θα προχωρήσει η Apple. Ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός αποφάσισε να διαθέσει μια εναλλακτική έκδοση της νέας της συσκευής iPhone 5 στην ελληνική αγορά, αντί της κανονικής.

Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 5-GR όπως θα ονομάζεται το τροποποιημένο μοντέλο, εκ πρώτης όψεως δεν θα έχει καμία διαφορά με το αυθεντικό. Όλες οι βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν με κάθε επισημότητα κατά την επίσημη παρουσίαση του στις 12 του Σεπτέμβρη και αφορούν το μέγεθος, το βάρος και τα υλικά κατασκευής θα υπάρχουν και στο iPhone 5-GR. Το σημείο στο οποίο το ελληνικό μοντέλο θα υστερεί θα είναι το εσωτερικό το οποίο και θα είναι άδειο. Μάλιστα, όποιος επιχειρήσει να ανοίξει τη συσκευή αντί να αντικρίσει τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέρη που θα περίμενε, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα υλικό-»γέμιση», κατάλληλα τοποθετημένο ώστε το iPhone5-GR να φτάσει τα 112 γραμμάρια και να έχει το ίδιο βάρος με το αυθεντικό.

Ο λόγος που η Apple προχώρησε σε αυτήν την κίνηση είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και η οποία αναμένεται να συρρικνώσει δραματικά τον αριθμό των πιθανών αγοραστών της νέας της συσκευής. Κατανοώντας οτι ο βασικός λόγος που αγοράζει κάποιος iPhone είναι επειδή αυτό αποτελεί πλέον σύμβολο κύρους και κοινωνικού status, η Apple αποφάσισε να δώσει την επιλογή του άδειου – και συνεπώς φθηνού – μοντέλου στους Έλληνες φαν της οι οποίοι συνηθίζουν να το προμηθεύονται για το «θεαθήναι». Το νέο μοντέλο αναμένεται να κοστίζει €199 και δεν θα συνοδεύεται από φορτιστή αφού ο κάτοχός του θα είναι αναγκασμένος να λέει μόνιμα πως του τελείωσε η μπαταρία."

(Το κείμενο ήταν από το tokoulouri.com , που πάντα κάνει τις καλύτερες πλάκες, με fake ειδήσεις).



Τέλος ένα τοπικό νέο:
"Πορτοφολάδες στην εμποροπανήγυρη στην Άρτα. Έκλεψαν 82χρονο την βραδιά των εγκαινίων.... έξω από το χώρο της εμποροπανήγυρης, δύο νεαροί τσιγγάνοι εκμεταλλεύθηκαν την ηλικία ενός 82χρονου συμπολίτη μας και με την μέθοδο της απασχόλησης κατόρθωσαν να του πάρουν από την πίσω τσέπη του παντελονιού το πορτοφόλι του με 350 ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Ευτυχώς το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνίασε το περιστατικό και ως δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 24 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία..." Διαβάστε περισσότερα: tilevoasartas

Δημοφιλεις αναρτήσεις