Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Mαθήματα ελληνικών

Έχουμε γράψει πολλές φορές για το slang.gr. Αν το επισκεφθείτε θα δείτε πόσο παλιός είναι ο σχεδιασμός του, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αιώνες πείρας στο internet, και μπορούμε να το εμπιστευτούμε άνετα. Εδώ μαθαίνουμε τις λέξεις και τις έννοιες που δεν ξέρουμε. Για παράδειγμα χτες και σήμερα στο Ραδιοαρβύλα, στον Ενικό, στο ραδιόφωνο στον RED, όλοι λένε την λέξη κλαρινογαμπρός... (μη ρωτάτε για ποιον το είπαν ο ένας λέει τον άλλο έτσι υποτιμητικά):

Bασικά υπάρχουν δύο έννοιες και μάλλον η δεύτερη ισχύει στις μέρες μας:

2. κλαρινογαμπρός
Ο βλάχος που κατέβηκε απο το χωριό του και (προσπαθώντας αποτυχημένα να κρύψει την καταγωγή του) το παίζει γαμπρός, γκομενιάζει, ντύνεται σαν το καρναβάλι κλπ.
1. κλαρινογαμπρός
Αν και κλαρινογαμπρός δήλωνε αρχικά τον λαϊκό άντρα που φορούσε τα καλά του ρούχα που συνήθως ήταν αυτά λαμέ κουστούμι, μακρουλά παπούτσια και μεγάλοι γιακάδες, η σημασία της λέξης έχει πλέον, όχι μόνο συγκεκριμενοποιηθεί, αλλά και μετατοπιστεί προς την αντρική νεολαία της δεκαετίας του 2010. slang.gr




Βonus ορισμός:

σφάλμα 404
Χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να αναγγείλουμε αδυναμία ευρέσεως ενός αντικειμένου (που μπορεί να πρόκειται για έγγραφο, φάκελο, εργαλείο....) Προέρχεται από το γνωστό μήνυμα: HTTP 404 error Not Found, που βλέπουμε στην οθόνη του υπολογιστή μας όταν ο browser δεν μπορεί να βρει την ιστοσελίδα που ψάχνουμε. slang.gr



Βonus 2

Δύο νέα blog από την Άρτα, (πρέπει να είναι αδερφικά). artaoffline.blogspot.gr και  thebridge24.blogspot.gr Καλές αναρτήσεις παιδιά! 





Δημοφιλεις αναρτήσεις