Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ηoaxes

H μεγαλύτερη μάστιγα της ανθρωπότητας, είναι οι ψεύτικες ειδήσεις. Το internet είναι γεμάτο από αυτές. Ψεκασμοί, συνωμοσίες, ατυχήματα, τέρατα, και πάνω από όλα ηλιθιότητα. Όπως είχαμε πει και παλιά, η ανθρωπότητα δεν βελτιώνεται λόγω της πληροφορικής και της πληροφόρησης. Απλά οι άνθρωποι αναμεταδίδουν ότι ακούνε.
Αν και δεν υπάρχουν συστηματικές πηγές που να αναφέρουν επακριβώς ποιες ειδήσεις, είναι αληθινές, γίνονται προσπάθειες και στο ελληνικό internet να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα:


Ένα blog που ασχολείται με ελληνικά  hoaxes: ellinikahoaxes.blogspot.gr
Παράδειγμα σήμερα ένα θέμα που αφορά και την Άρτα:

"Το κείμενο που συνοδεύει αυτή την φωτογραφία, μας παρακαλεί να την κοινοποιήσουμε για να βρεθούν αυτοί που το έκαναν. Υπάρχει και μια έκδοση που μας παρακινεί να δώσουμε πληροφορίες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας. Έτσι όποιος δει αυτή την ανάρτηση, θα πιστέψει ότι το συμβάν έγινε στην Ελλάδα, και ίσως πιστέψει ότι τους ψάχνει η αστυνομία. Είναι όμως έτσι;
Μη ξεχνάμε το Νο1 κανόνα να είμαστε επιφυλακτικοί σε οτι μας ζητάει να το κοινοποιήσουμε. 

Αν πάμε λίγο πίσω (Σεπ 2012) θα δούμε την ίδια φωτογραφία με λίγο διαφορετική ιστορία. 
Αυτή τη φορά αλλοδαποί τρώνε γάτες στην Άρτα. Για να δούμε και αυτό στα παρακάτω αποκόμματα.
Η φωτογραφίες είναι πραγματικές  αλλά οποιαδήποτε αναφορά για Ελλάδα, είναι ψέμα. Το περιστατικό συνέβη  στη Σουηδία και οι δράστες έχουν αναγνωριστεί από την αστυνομία. Σύμφωνα με πολλές σελίδες πρόκειται για μια παρέα Τυνήσιων, και είναι οι παρακάτω": 

Διαβάστε ολόκληρο το post: ellinikahoaxes




Μια σελίδα στο Facebook που αποκαλύπτει ελληνικά hoaxes: Mα Πόσο Εύπιστος Είσαι Έλληνα;

Δημοφιλεις αναρτήσεις