Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Άρτα, Παννελήνιες εξετάσεις 2015

Πηγή: ixotisartas.gr
Στην Άρτα συνολικά οι μαθητές που διαγωνίζονται φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις ανέρχονται σε 494, όμως σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας στα θρανία κάθισαν οχτώ λιγότεροι σε τρία συνολικά εξεταστικά κέντρα, κάτι που τον έκανε να επισημάνει εγκαίρως πως αν για κάποιο οποιοδήποτε λόγο κάποιος μαθητής δεν μπόρεσε να συμμετέχει αρκεί να το πιστοποιήσει με επίσκεψή του στο νοσοκομείο,
ώστε να συμμετέχει στην διαδικασία επαναληπτικών που θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών. «Όποιος για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί μια συγκεκριμένη ημέρα έχει τη δυνατότητα μετά το πέρας να γράψει το μάθημα που απουσίαζε στις εξετάσεις που θα γίνουν 9 Ιουνίου», διευκρίνισε ο κ. Δημητρίου, λίγο μετά την παράδοση του θέματος σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

Εκπαιδευτικό προσωπικό 
Ο κ. Δημητρίου αναφορικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό που συμβάλει στην διεξαγωγή των εξετάσεων, επεσήμανε ότι στο νομό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα παρά μόνο γίνεται μια προσπάθεια για να συντονιστούν οι σημερινές εξετάσεις που αφορούν την εκκίνηση Πανελληνίων για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Κι αυτό διότι από σήμερα ξεκινούν παράλληλα και οι ενδοσχολικές εξετάσεις για όλες τις γυμνασιακές τάξεις και της δυο πρώτες τάξεις του λυκείου. «Πρέπει να πω ότι προσπαθούμε να μην υπάρχουν «συγκρούσεις», που σημαίνει να μην είναι ένας καθηγητής ταυτόχρονα επιτηρητής και σε ενδοσχολικές εξετάσεις και σε πανελλήνιες για το Επαγγελματικό λύκειο. Το σύνολο των εκπαιδευτικών που απασχολούνται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στο νομό ανέρχονται σε 310. στην Άρτα λειτουργεί και το ειδικό εξεταστικό κέντρο για τους φυσικώς αδύνατους μαθητές που εδρεύει στο χώρο του 1ου γυμνασίου Άρτας με συνολικά 21 μαθητές εκ των οποίων οι 18 από την Άρτα και οι 3 από την Πρέβεζα. Στο ειδικό εξεταστικό κέντρο έχουν συσταθεί πέντε εξεταστικές επιτροπές, ώστε να μην έχει κάθε τριμελής επιτροπή να εξετάσει πάνω από τέσσερις με πέντε υποψηφίους.

Τηρήθηκαν οι ειδικές οδηγίες
Ο κ. Δημητρίου επισήμανε ότι στις 8 το πρωί έφτασε και έγγραφο από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ώστε να επαναλάβουν οι επιτηρητές πρόεδροι των εξεταστικών κέντρων πριν την είσοδο των μαθητών τις νέες οδηγίες που αποτελούν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προ μηνός για απαγόρευση εισόδου κινητών τηλεφώνων ακόμη και κλειστών στο χώρο του εξεταστικού κέντρου. «Αποτελεί λόγο μηδενισμού του γραπτού», τόνισε ο κ. Δημητρίου και υπογράμμισε ότι «Είναι κρίμα για ένα κλειστό κινητό να μηδενιστεί κάποιος», ενώ πρόσθεσε και τις οδηγίες που δόθηκαν ξανά για μπλε και μαύρο στυλό, και για τη δυνατότητα να σταματήσει να γράφει σε κάποιο μαθητή να ζητήσει από τους επιτηρητές να του χορηγηθεί άλλο. Επίσης τονίστηκε ότι κυρίως οι επιτροπές και οι επιτηρητές θα πρέπει να ελέγχουν ώστε τα τετράδια να γράφουν έξω την ένδειξη 2015. Δεν μπορεί ο μαθητής να χρησιμοποιήσει δεύτερο τετράδιο ο μαθητής παρά μόνο αυτό που του χορηγείται με τις 16 σελίδες.

Ξανά αύριο στα θρανία τα Γενικά Λύκεια 
Ο κ. Δημητρίου επισήμανε ότι έγινε καλή αρχή και ευχόμενος καλή συνέχεια προς τους μαθητές ανακοίνωσε ότι κάθονται ξανά στα θρανία αύριο οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων για να εξεταστούν στην Βιολογία Γενικής Παιδείας, Φυσική, Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής και στην Ιστορία.

Οι ημερομηνίες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, οι ημερομηνίες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων της Γ' τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων και της Δ' τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2015, για όσους εξεταζόμενους τυχόν απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις αντίστοιχες εξετάσεις της κανονικής περιόδου Μαΐου-Ιουνίου.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17.00, κοινή για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 16.30.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τρίτη 9-6-2015: Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας)
Τετάρτη 10-6-2015: Βιολογία – Φυσική – Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής – Ιστορία (Γενικής Παιδείας)
Πέμπτη 11-6-2015: Νεοελληνική Λογοτεχνία – Βιολογία – Χημεία – Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κατεύθυνσης)
Παρασκευή 12-6-2015: Αρχαία Ελληνικά – Μαθηματικά (Κατεύθυνσης)
Σάββατο 13-6-2015: Λατινικά – Χημεία – Ηλεκτρολογία – Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Κατεύθυνσης)
Δευτέρα 15-6-2015: Ιστορία – Φυσική (Κατεύθυνσης)
Τρίτη 16-6-2015: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Μάθημα Επιλογής)

Μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Μετά τις 15 Ιουνίου η υποβολή από τους μαθητές
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2015. Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α'. Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Δημοφιλεις αναρτήσεις