Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Γιάννενα, 52χρονος στο Χατζηκώστα χάρισε ζωή και ελπίδα

Πηγή: epiruspost.gr
Ζωή κι ελπίδα σε συνανθρώπους μας χάρισε ένας 52χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Ήταν η τρίτη δωρεά οργάνων που έγινε από την αρχή της χρονιάς και μέχρι σήμερα, μια πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού από τους συγγενείς εκείνων που έφυγαν. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Κωσταντίνο Μήλιο, παρότι κατέχουμε το αρνητικό ρεκόρ ως Έλληνες στον τομέα αυτόν στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει θετικά βήματα.


Χρειάζεται όμως να γίνουν πολλά περισσότερα και κυρίως εκείνο που προέχει είναι η σωστή ενημέρωση του κόσμου. Και πιο συγκεκριμένα προ πολλού έχει καταργηθεί ο όρος εγκεφαλικός θάνατος με την έννοια ότι ό πολίτης συγχέει τον όρο αυτό με το κώμα. Εγκεφαλικός θάνατος ισοδυναμεί με θάνατο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δύο νεφροί 52χρονου δότη μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο των Αθηνών και το ήπαρ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, με τις πρώτες πληροφορίες από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων για την κατάσταση των ληπτών να είναι θετικές.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί τον Διευθυντή, τους ιατρούς της Μ.Ε.Θ. και τη συντονίστρια σε θέματα μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου κ. Μουσαφίρη για τον άψογο συντονισμό μεταξύ Νοσοκομείου – Ε.Ο.Μ. – και των ομάδων μεταμοσχεύσεων όπως επίσης και το προσωπικό ΜΕΘ και Αναισθησιολογικού.

Σημειώνεται ότι πριν από δέκα ημέρες περίπου είχε προηγηθεί η δωρεά νεφρών από 65χρονο ενώ στις αρχές της χρονιάς, από άλλον δότη είχαν δοθεί νεφροί και ήπαρ.

Δημοφιλεις αναρτήσεις