Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Έφερναν από την Αλβανία επικίνδυνα κτηνιατρικά σκευάσματα

Ένα πολύ σοβαρό θέμα, καθώς όλα αυτά τα αντιβιοτικά καταλήγουν στους καταναλωτές. Για να έφερναν τέτοια σκευάσματα σημαίνει ότι υπάρχει "αγορά" στην Ελλάδα.
Πηγή: epiruspost.gr
Κτηνιατρικά σκευάσματα από την Αλβανία, τα οποία είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, μπλόκαραν οι τελωνειακοί, μετά από ελέγχους στην Κακαβιά. Τα σκευάσματα ήταν κρυμμένα σε αλβανικά αυτοκίνητα και οι παραλήπτες τους ήταν Έλληνες. Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι του Τελωνείου εντόπισαν δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων συνολικής ποσότητας 122 συσκευασιών με απαγορευμένες δραστικές ουσίες.


Τα σκευάσματα δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τελωνείου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικά ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα με αλλοδαπούς οδηγούς, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία και να τα παραδώσουν σε παραλήπτες στην Ελλάδα.

Επίσης, οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς διέκοψαν την πορεία οχήματος μάρκας DAIMLER CHRYSLER, το οποίο ημεδαπή αποπειράθηκε να οδηγήσει εκτός του ελληνικού εδάφους προς την Αλβανία, παραβιάζοντας την κατάσχεση του οχήματος. Η ημεδαπή συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τέλος οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών επιμελώς κρυμμένες σε ελληνικό λεωφορείο, το οποίο αποπειράθηκε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία, χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Τα λαθρεμπορεύματα και το λεωφορείο κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας.

Δημοφιλεις αναρτήσεις