Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Άρτα, εκδιδόμενες γυναίκες και κοινωνικά προβλήματα

To θέμα με τις έγχρωμες εκδιδόμενες γυναίκες στην Άρτα θίγει η "Γνώμη":
Πηγή: gnomiartas.gr
Η έγχρωμη νεαρή κοπέλα (νιγηριανής καταγωγής, κατά πάσα πιθανότητα) κυκλοφορεί στην Άρτα, βρέθηκε στην περιοχή, όπως και πολλές άλλες, αναζητώντας ένα μεροκάματο στα στριπτιζάδικα της περιοχής, που πριν μερικά χρόνια ανθούσαν και ήταν πολλά, για να ακολουθήσει τον μοιραίο δρόμο… της βίζιτας και του αγοραίου έρωτα, αντί δύο ή τριών ευρώ, όπως μας έλεγε συμπολίτης μας, που τυχαίνει να βρίσκεται σε χώρους, όπου αυτές οι κοπέλες κινούνται. Η συγκεκριμένη, έμεινε έγκυος και την περασμένη εβδομάδα, έφερε στον κόσμο, ένα παιδάκι, το οποίο όμως, κατά πάσα πιθανότητα, δεν γνώριζε με ποιον το είχε κάνει. Μάθαμε ότι το μωρό γεννήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο αρτινού και ακολούθως το πήγαν στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου παρέμεινε για μία ημέρα.



Η εύκολη λύση, ήταν να πάει στο σπίτι ενός ομοεθνή της, που ζει και εργάζεται (πουλάει σιντί και παπούτσια) στην Άρτα, που μπορεί κι αυτός να είχε έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, αλλά όπως λέγεται δεν ήταν ο μόνος. Τριών ημερών το παιδάκι και ο νιγηριανός που το… φορτώθηκε, δεν είχε τι να το κάνει και αν στον δρόμο του, δεν βρισκόταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοικιάζει, το παιδάκι μπορεί και να μην ζούσε.

Η πληροφορία, που κυκλοφορεί ανάμεσα στους έγχρωμους συμπολίτες μας, αναφέρει πως η ίδια κοπέλα, έχει ξαναγεννήσει και άλλο παιδί, ίσως με άγνωστο πατέρα κι αυτό, το οποίο όμως κανένας δεν γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται. Παράλληλα άλλες πληροφορίες, κάνουν λόγο για έντονο επεισόδιο με αρτινό, στον οποίο έλεγε πως ανήκει το παιδί. Οι πληροφορίες, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν, αλλά για να κυκλοφορούν τόσο πολύ, κάποια βάση μπορεί να έχουν και σαφώς πρέπει να αναζητηθούν περισσότερες μιας και για το συγκεκριμένο νεογέννητο, θα προκύψουν στοιχεία, αλλά και για τον τρόπο ζωής, των έγχρωμων κοριτσιών στην Άρτα, θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ», η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις αυτές και ήδη κρατείται ο έγχρωμος συμπολίτης μας, μιας και δεν είχε άδεια παραμονής, οπότε θα απελαθεί. Παράλληλα η έγχρωμη κοπέλα, πήγε στο σπίτι, όπου διέμενε ο κρατούμενος συμπολίτη μας και κανένας πλέον δεν γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται και σε τι συνθήκες μπορεί να μεγαλώνει, μιας και είναι μόλις ολίγων ημερών.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έκανε κατεπείγον έγγραφο στην Κοινωνική Υπηρεσία, η οποία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία, για να εξασφαλίσει την διαβίωση του μωρού, ειδικά τις πρώτες ημέρες της ζωής του. Δεν γνωρίζουμε να η εν λόγω υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί και αν έχει κάνει κάποια παρέμβαση.

Επίσης η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, ενημέρωσε και την Εισαγγελία, για να γίνουν και απ’ αυτή την πλευρά, οι απαιτούμενες κινήσεις, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση.




Βίζιτα της ξευτίλας!



-Δεν έπρεπε να είχε απασχολήσει και την Αστυνομία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, το πώς επιβιώνουν και τι κάνουν για την επιβίωση, οι δεκάδες έγχρωμες κοπέλες, που τα τελευταία χρόνια κινούνται καθημερινά ανάμεσά μας;

Το σίγουρο είναι πως η στοιχειώδης, η ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία, θα επέβαλλε την ενασχόληση όλων με το θέμα, μιας και δεν αφορά μόνο τις έγχρωμες κοπέλες, τις οποίες κάποιοι μπορεί να αντιμετωπίσουν και με ρατσιστική διάθεση, αφού είναι της μόδας. Αφορά και κάποιους συμπολίτες μας, που μπορεί να έρχονται (σίγουρο είναι πως έρχονται, αλλά…) σε σεξουαλική επαφή μαζί τους.

Κοινό μυστικό είναι πως οι συγκεκριμένες κοπέλες, ζουν απ’ την βίζιτα της ξευτίλας! Δεν έχουν να φάνε και αναγκάζονται να ικανοποιούν και τα πιο περίεργα βίτσια, όλων των περίεργων τύπων κινούνται στην περιοχή. Έχουν και το σημείο αναφοράς, το οποίο οι πάντες γνωρίζουν!

Κανένας όμως δεν ασχολείται. Σα να είναι ένα φυσιολογικό γεγονός(!) και αν στην συνέχεια προκύψει πρόβλημα, κανένας δεν θα έχει την ευθύνη. Όλοι θα δείχνουν απορημένοι, που δίπλα στην πόρτα τους, συνέβαιναν όσα συμβαίνουν και η «Γ» τα έχει περιγράψει, πολύ καιρό πριν. Βεβαίως για αρμόδιες υπηρεσίες, ιδίως την όποια κοινωνική υπηρεσία, δεν δικαιολογείται η άγνοια, για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Από κει και μετά προκύπτει ένα σοβαρότερο πρόβλημα, που τίθεται διαρκώς ως ερώτημα, αλλά κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να το απαντήσει.

-Αντέχει η μικρή, η τόσο μικρή κοινωνία της Άρτας, εικόνες και λειτουργίες σαν κι αυτές που βλέπουμε στο κέντρο της Αθήνας, που και για το… χωνευτήρι της πρωτεύουσας, αποτελούν μείζον πρόβλημα.

Είναι ένα ερώτημα, που πριν δυό χρόνια, έχει θέσει πρώτη φορά η «Γ» και κανένας δεν μπήκε στον κόπο, όχι να απαντήσει στην εφημερίδα, αλλά να ψάξει στοιχειωδώς το όλο θέμα. Αυτονόητη βεβαίως η απάντηση. Ούτε στην πιο προχωρημένη φαντασία του καθενός, δεν μπορεί η Άρτα, να αντέξει την λειτουργία, που προαναφέρουμε και μπορεί να κυριαρχεί σήμερα. Και ως κυριαρχούσα, μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης και για άλλα έγχρωμα κορίτσια και άντε τότε να βρουν άκρη, όσοι έχουν την ευθύνη της σωστής λειτουργίας της κοινωνίας.

Αφήσαμε τελευταίο, ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα, που προκύπτει με την παρουσία των κοριτσιών αυτών στην Άρτα. Το θέμα της δημόσιας υγείας.

Σιγά που θ’ ασχοληθεί κανένας και με αυτό!

Δημοφιλεις αναρτήσεις