Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

'Αρτα,διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την Αιμοδοσία

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας διοργανώνει Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την Αιμοδοσία. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Νομού Άρτας. Το θέμα του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και σκοπός η ευαισθητοποίηση των παιδιών. Η αιμοδοσία θεωρείται η υψηλότερη μορφή εθελοντισμού, αφού με το αίμα μας σώζουμε ζωές.
Οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινά τεράστιες και για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, χρειάζεται η στήριξη όλων των πολιτών. Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι κάποιος ευαισθητοποιημένος και ενήμερος από πολύ μικρή ηλικία. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας και σωστής ενημέρωσης, ώστε να μεγαλώσουμε υγιείς πολίτες με κοινωνικές ευαισθησίες.

Ο δάσκαλος μπορεί να αφιερώσει 10 λεπτά για να εξηγήσει στους μαθητές τι είναι η αιμοδοσία, ποιοι χρειάζονται αίμα, πώς γίνεται και γιατί είναι σημαντικό να δίνουμε όλοι. Διευκρινίσεις: Για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, οι ζωγραφιές πρέπει να είναι ομαδικές (δηλ. ένα σχολείο να εκπροσωπείται από μια μεγάλη ζωγραφιά που έχει γίνει από πολλούς μαθητές), ενώ για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, οι ζωγραφιές πρέπει να είναι ατομικές. Οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν σε οποιοδήποτε μέγεθος χαρτιού (Α3, Α4, Α5 κ.λπ.) και είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν μολύβια, κηρομπογιές, νερομπογιές, μαρκαδόρους και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο για να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους.
Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να μας στείλουν τις ζωγραφιές τους στο γραφείο του Συλλόγου, Σκουφά 79 μέχρι τις 8 Ιουνίου (καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων). Μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα διοργανωθεί έκθεση στην Πινακοθήκη, στις 15 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα έργα των μαθητών και θα βραβευτούν οι νικητές. Θα δοθούν συνολικά 3 βραβεία: 1 βραβείο στο νηπιαγωγείο που θα βγει πρώτο και 2 βραβεία σε μαθητές δημοτικών σχολείων.
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Δημοφιλεις αναρτήσεις