Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Έλεγχος για τυχόν ζημιές στο Ιστορικό Γεφύρι

Φωτό από το  paratiritis-artas.gr
"Έλεγχος για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε, στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, από κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, κλιμακίου του ΤΕΕ Ηπείρου με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Παπαβρανούση και κλιμακίου εθελοντών ιδιωτών μηχανικών, που ήταν οι κύριοι μελετητές για τις εργασίες αναστήλωσης του γεφυριού που έγιναν τη δεκαετία του ‘80.
Πηγή: paratiritis-artas.gr
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου πραγματοποιήθηκε κατάδυση από μέλος της Εθελοντικής Δημοτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΔΟΑΚ), προκειμένου να βιντεοσκοπηθούν και φωτογραφηθούν τα βάθρα του Γεφυριού και να διαπιστωθεί η κατάστασή τους.


Η πραγματογνωμοσύνη των μηχανικών καθώς επίσης και το φωτογραφικό υλικό που συλλέχθηκε, θα εκτιμηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω διασφάλιση της στατικότητας του Γεφυριού, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας."

Πηγή: paratiritis-artas.gr

Δημοφιλεις αναρτήσεις