Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Έκαναν το Γρίμποβο… πεδιάδα

"Σοβαρές συνέπειες επιφέρει στην καθημερινότητα των κατοίκων, ειδικά εκείνων που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, η αιφνίδια αλλαγή στην οποία προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και από ορεινή έκανε πεδινή την τοπική κοινότητα Γριμπόβου.
Πηγή: epiruspost.gr
Όπως, είναι κατανοητό, η αυθαίρετη αλλαγή στον χαρακτηρισμό, της περιοχής αυτής από ορεινή σε πεδινή, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων (όπως είναι η εξισωτική αποζημίωση) και επιδοτήσεων των παραγωγών της περιοχής αυτής, στην ένταξη δράσεων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, κλπ.


Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, η Τοπική Κοινότητα Γριμπόβου, αποτελείται από δύο οικισμούς: Γριμπόβου και Χανοπούλου. Ο μεν οικισμός Γριμπόβου ήταν χαρακτηρισμένος, εδώ και δεκαετίες, ως ορεινός, ενώ ο οικισμός Χανοπούλου, ήταν χαρακτηρισμένος και συνεχίζει να είναι, πεδινός.

Το γεωφυσικό ανάγλυφο των δύο αυτών οικισμών, αν και ανήκουν στην ίδια κοινότητα, είναι τελείως διαφορετικό και συνάδει με το χαρακτηρισμό των περιοχών (βουνά στο Γρίμποβο-ορεινή περιοχή, πεδιάδα στο Χανόπουλο-πεδινή περιοχή).

«Θεωρώντας ότι πρόκειται για μία σοβαρή παρεξήγηση και αδικία, η αλλαγή του χαρακτηρισμού του οικισμού Γριμπόβου σε πεδινή, η οποία προκαλεί σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη της τοπικής κτηνοτροφίας και στο ήδη εξασθενημένο εισόδημα των τοπικών κτηνοτρόφων, ζητούμε, άμεσα, τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής του οικισμού Γριμπόβου, της Τοπικής Κοινότητας Γριμπόβου, του Δήμου Αρταίων, από πεδινή, σε ορεινή», αναφέρει ο δήμαρχος."
Πηγή: epiruspost.gr

Δημοφιλεις αναρτήσεις