Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Αφύλαχτη Διάβαση: Ο Ματωμένος Γάμος του Κομμένου

Φωτό από το trenomag
Πηγή: trenomag
"Στο φόντο του Ολοκαυτώματος στο Κομμένο Άρτας ο γάμος της Αλεξάνδρας Μάλλιου με τον Θεοχάρη Καρίνο από τον Παχυκάλαμο, χωριό κοντά στο Κομμένο. Χάθηκαν όλοι. Τους έκαψαν και τους σκότωσαν. Τριάντα με τριάντα πέντε άτομα. Από τα 12 μέλη της οικογένειας του οικοδεσπότη Θόδωρου Μάλλιου σώθηκαν εκείνο το πρωινό μόνο δύο, ο Αλέξανδρος και η Μαρία, που είχαν φύγει μόλις πριν λίγα λεπτά για να φροντίσουν στο χωράφι τα ζώα."

Στο στούντιο του Β’ Προγράμματος της ΕRTopen ο συγγραφέας του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…» Δημήτρης Βλαχοπάνος.
Παραγωγή – δημοσιογραφική επιμέλεια – παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης.
Διαβάζει η Νικολέτα Λιακοσταύρου.
Σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση την Κυριακή 3 Μαΐου  2015, 6-8 το απόγευμα, 106,5 για την Αθήνα και μέσω του ERTopen.com. Σε επανάληψη από το δίκτυο της ΕΡΑ, 106,7 για την Αθήνα, μέσω των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα και μέσω των  βραχέων σε όλο τον κόσμο.

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» ξεφυλλίζει το «Απουσιολόγιο του Χρόνου» για τρίτη συνεχόμενη εκπομπή και επικεντρώνεται σε έναν γάμο στο  ιστορικό χωριό Κομμένο Άρτας τον δεκαπενταύγουστο του 1943, τον γάμο της Αλεξάνδρας, την παραμονή  του Ολοκαυτώματος από τους ναζί. 

Οι άνθρωποι… Η οικογένεια της νύφης. Ο πατέρας, Θεόδωρος Μάλλιος. Η μάνα, Βασιλική Μάλλιου. Ο μεγάλος αδελφός, ο Σπύρος. Και ο μικρός αδελφός, ο Αλέξανδρος. Και η Αλεξάνδρα, η νύφη, που ακολουθεί τη μοίρα της. Τη μοίρα που φτιάχνουν οι άλλοι.

Στο φόντο του Ολοκαυτώματος στο Κομμένο Άρτας ο γάμος της Αλεξάνδρας Μάλλιου με τον Θεοχάρη Καρίνο από τον Παχυκάλαμο, χωριό κοντά στο Κομμένο. Χάθηκαν όλοι. Τους έκαψαν και τους σκότωσαν. Τριάντα με τριάντα πέντε άτομα. Από τα 12 μέλη της οικογένειας του οικοδεσπότη Θόδωρου Μάλλιου σώθηκαν εκείνο το πρωινό μόνο δύο, ο Αλέξανδρος και η Μαρία, που είχαν φύγει μόλις πριν λίγα λεπτά για να φροντίσουν στο χωράφι τα ζώα.
Πηγή: trenomag

Δημοφιλεις αναρτήσεις