Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ρατσισμός με μεγάλο κόστος

Άλλο ένα σοβαρό θέμα αναδεικνύει η τελευταία δημοσίευση στον "Ταχυδρόμο της Άρτας":
Πηγή και φώτο: taxydromosartas.gr
Eντονα προβληματισμένος για το μέλλον του Τουριστικού Περιπτέρου ο ιδιοκτήτης του Χρήστος Κασάρας που δεν κρύβει την απογοήτευσή του.  Έντονα προβληματισμένος για το μέλλον του Τουριστικού Περιπτέρου εμφανίζεται ο ενοικιαστής του Χρήστος Κασάρας, ο οποίος προκειμένου να το επαναφέρει σε λειτουργία κατέβαλε μεγάλο χρηματικό ποσό.


Βλέποντας ότι δεν στηρίζεται, στο βαθμό που θα ήθελε από τους Αρτινούς, προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους, γι' αυτό και από το μυαλό του περνούν διάφορες σκέψεις...
Βρεθήκαμε με τον Χρ. Κασάρα, ο οποίος δηλώνει βαθύτατα απογοητευμένος γιατί άλλα περίμενε και άλλα συναντά από τη στιγμή που προχώρησε στην επένδυση.
Όταν τον ρωτήσαμε πού αποδίδει το γεγονός ότι οι Αρτινοί δεν αγκάλιασαν το Περίπτερο, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, μάς λέει: «Κατά τη γνώμη μου ο σοβαρότερος λόγος είναι ένας. Και θέλω να αναφερθώ στον ρατσισμό προς τον Βορειοηπειρώτη ιδιοκτήτη, Χρήστο Κασάρα, δηλαδή εμένα, που έτυχε να γεννηθεί στην Αλβανία. Και διερωτώμαι: Άραγε η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική; Αν ναι, γιατί να με αποκαλούν Αλβανό ακόμη και μετά από 23 χρόνια διαμονής μαζί με την οικογένεια μου στην Άρτα;».
Η αλήθεια είναι ότι το κατάστημα που επί δεκαετίες ήταν κλειστό και έτοιμο να καταρρεύσει, το ανέλαβε και το έκανε στολίδι της πόλης. Μιλάμε για τον ίδιο χώρο που επίσης είναι αλήθεια ότι κανείς δεν τόλμησε να αναλάβει για να το φτιάξει. Είναι κρίμα λίγους μήνες αφότου άρχισε να επαναλειτουργεί ο ενοικιαστής του να σκέφτεται ακόμα και το λουκέτο!
«Ο ρατσισμός δεν επηρεάζει μόνο εμένα που έκανα επένδυση ζωής αλλά και τις 23 οικογένειες Ελλήνων που εργάζονται σ' αυτό το κατάστημα και μπορεί να μείνουν στο δρόμο», μάς είπε με παράπονο αλλά και πόνο ψυχής ο Χρ. Κασάρας.
Όταν μιλάμε για το Δημοτικό Περίπτερο αναφερόμαστε σε κτήριο που ανήκει στο Δήμο Αρταίων, από τον οποίο ο ίδιος θα περίμενε μεγαλύτερη υποστήριξη, όπως υποστήριξη περιμένει από πολίτες οι οποίοι εκτιμούν την προσπάθεια του συμπολίτη μας που επένδυσε σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και ο Χρ. Κασάρας συμπληρώνει: «Ανέλαβα το ρίσκο να αναμορφώσω και να επαναλειτουργήσω το Δημοτικό Περίπτερο γιατί δεν περίμενα ότι θα υπάρχει τόσος ρατσισμός από Έλληνα προς Έλληνα! Η πρώτη λέξη που είπα σαν μωρό ήταν «μητέρα» και «ναι, είμαι Έλληνας ακόμα και πιο πολύ από πολλούς άλλους». Τόσα χρόνια ως πελάτης που ήμουν στα μαγαζιά της Άρτας κανείς δεν με αποκάλεσε Αλβανό. Τώρα πλέον γι' αυτούς είμαι ο Αλβανός με το Τουριστικό! Μήπως ήταν ο μόνος τρόπος να με πολεμήσουν; Άραγε ποιος έγραψε τα ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους του μαγαζιού μια μέρα μετά την δημοπρασία;».
Σε συζήτηση που κάναμε και με κάποια άτομα από το προσωπικό, μάς ανέφεραν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη και προσέθεσαν: «Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο εργοδότη» τόνισαν και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση. Δεν έκρυβαν όμως την απογοήτευσή τους από τη συμπεριφορά συμπολιτών που ενώ υποστήριζαν με πάθος ότι το Τουριστικό πρέπει να ανοίξει οπωσδήποτε, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα!
Στο δικό μας χέρι είναι πλέον αν θα εξακολουθήσει να παραμείνει ανοιχτό ή αν θα ξαναγίνει ερείπιο έτοιμο προς κατάρρευση!!!

Δημοφιλεις αναρτήσεις