Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο αγροτουρισμός μοχλός ανάπτυξης

Πηγή και φώτο: epiruspost.gr
Με αντικείμενο την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου και του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Τουρισμού του Δήμου, Βαγγέλη Συγκούνα.  Εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η θέληση και η βούληση για στενότερη συνεργασία σε ένα ζήτημα όπως αυτό του αγροτουρισμού, το οποίο προσφέρει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και ιδιαίτερα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών.Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για τον Αγροτουρισμό την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στην πόλη της Πρέβεζας.



Ταυτόχρονα συζητήθηκαν θέματα προώθησης και οργάνωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και την οργάνωση των μικρών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον αγροτουρισμό καθώς και τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν, θέματα τα οποία θα αποτελέσουν εξάλλου αντικείμενο της επικείμενης ημερίδας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την διαπίστωση πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γόνιμο και αναπτυσσόμενο πεδίο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας κάτω από αυστηρά βέβαια κριτήρια και προϋποθέσεις.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Ιωάννου Μιχάλης, Πρόεδρος Συνεταιρισμού Αγιάς, Ζάγκλης Ναπολέων Πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου, Παπαϊωάννου Τρύφωνας Αγρότης μέλος Δ.Σ Εν. Αγροτουρισμού Ηπείρου, Μουργελάς Ανδρέας Ταμίας Ενωσης, Κοκκίνης Γιάννης Συνταξιούχος Ε.Α.Σ Πρέβεζας και Συγκούνας Ευάγγελος Εντ. Δημ. Σύμβουλος Τουρισμού.

Δημοφιλεις αναρτήσεις