Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ο απόλυτος παραλογισμός με το κόστος του ελικοπτέρου

Πηγή: epiruspost.gr
Μοιάζει πραγματικά γελοίο, όταν μία ανθρώπινη ζωή κινδυνεύει, κάποιοι να ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα. Κι αυτό συνέβη στην περίπτωση, για μία ακόμη φορά, στην περίπτωση του ορειβάτη, που βρίσκονταν τραυματισμένος στα Τζουμέρκα και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ αδυνατούσαν να τον μεταφέρουν. Ζητήθηκε η συνδρομή του στρατιωτικού ελικοπτέρου.... Και το σήριαλ άρχισε να επαναλαμβάνεται. Όρος για να ξεκινήσει το ελικόπτερο ήταν να καλυφθεί το κόστος, το οποίο αγγίζει περίπου τις πενήντα χιλιάδες ευρώ!


Απαίτηση δε να υπάρξει έγγραφη και ενυπόγραφη δέσμευση για την κάλυψη της δαπάνης!

Το σχετικό έγγραφο, σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη από την Πολιτική Προστασία με την σημείωση ότι «η δαπάνη μεταφοράς βαρύνει την Περιφέρεια Ηπείρου».

Τότε και μόνο τότε ξεκίνησε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού για τη διάσωση του τραυματία!

Είναι τα παράλογα του ελληνικού κράτους; Είναι τα παράλογα του ελληνικού στρατού;

Είναι πάντως παράλογα!

Η διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να αποτελεί θέμα κόστους... Ο ελληνικός στρατός αποτελεί μέρος του ελληνικού κράτους και είναι απίστευτο να εγείρει τέτοιες αξιώσεις...

Σημειώνεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παρελθόν, όταν χρειάστηκε η συνδρομή για τον εντοπισμό ορειβάτη στο Πάπιγκο... Και τότε τέθηκε θέμα κόστους, το οποίο κάλυψε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Και βέβαια οι ειδικά εκπαιδευμένοι διασώστες που ήρθαν από την Ελβετία στοίχισαν πολύ λιγότερο από τις δύο αποτυχημένες επιχειρήσεις του ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Ωστόσο ο παραλογισμός συνεχίζεται... Κι είναι καιρός να πάρει ένα τέλος.

Δημοφιλεις αναρτήσεις