Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Γιάννενα, πέντε συλλήψεις για κλοπές

Πηγή: epiruspost.gr
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν στην Βιομηχανική Περιοχή τέσσερις ημεδαποί Ρομά (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 30, 25, 22 και 38 ετών αντίστοιχα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που είχε συσταθεί με σκοπό την διάπραξη κλοπών. Σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 29χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.


Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι τέσσερις δράστες αφαίρεσαν από αγροτεμάχιο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (αλουμινοκατασκευές, ηλιακό συλλέκτη, φωτοβολταϊκή πλάκα, χάλκινο ψεκαστήρα). Στη συνέχεια, αφαίρεσαν από στάβλο στην ίδια περιοχή, διάφορα γεωργικά και οικοδομικά εργαλεία και τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, διενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις, όπου εντόπισαν το όχημα των δραστών και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι όπως προέκυψε, είχαν πουλήσει νωρίτερα, μέρος των αφαιρεθέντων μεταλλικών αντικειμένων, σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω μάντρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των μεταλλικών αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους, ενώ συνελήφθη ο 29χρονος υπάλληλος της μάντρας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δημοφιλεις αναρτήσεις