Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Πήγαν στη Μονή Βλαχερνών και βρήκαν την πόρτα κλειστή

Πηγή: taxydromosartas.gr
"Την Άρτα επέλεξε για την εκδρομή του ο Σύλλογος Ηπειρωτών Τρικάλων και τα 50 άτομα που συμμετείχαν ήρθαν την περασμένη Κυριακή προκειμένου να περιηγηθούν στα ιστορικά μνημεία και να απολαύσουν τις φυσικές της ομορφιές.
Επισκέφθηκαν το ιστορικό γεφύρι, ξεναγήθηκαν (από τον δικό μας Νίκο Λάμπρου) στην Παρηγορήτισσα και την Αγία Θεοδώρα, ενώ παράλληλα στο πρόγραμμα ήταν ενταγμένη και η Μονή Βλαχερνών. Τί ήθελαν όμως και πήγαν, την βρήκαν κλειστή! Ελλείψει προσωπικού θα μπορούσαμε να πούμε ότι καθημερινές θα υπήρχε μια δικαιολογία, αλλά κλειστή και την Κυριακή, εποχή ανοίξεως, όταν συνηθίζεται να γίνονται εκδρομές, μοιάζει παράλογο.
Μαθαίνουμε ότι αναζητήθηκε το κλειδί, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστεί με αποτέλεσμα οι εκδρομείς να στερηθούν την ξενάγηση. Εύλογα επομένως τα ερωτηματικά που προκύπτουν: Γίνεται τουρισμός με κλειστά τα ιστορικά μας μνημεία; Όταν εμείς οι ίδιοι τα απαξιώνουμε γιατί νάχουμε την απαίτηση επισκεψιμότητάς τους; Δεν είναι υποκρισία από τη μια να μιλάμε για προβολή και από την άλλη να διώχνουμε εκδρομείς; Και τα χρήματα για συντήρηση και ανάδειξη της Μονής γιατί δόθηκαν, για να παραμένει κλειδαμπαρωμένη και να την στερείται ο κόσμος; Κάτι δεν πάει καλά, ψαχτείτε!"

Δημοφιλεις αναρτήσεις