Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Φάμπρικα με βιβλιάρια απορίας στην Πρέβεζα

Πηγή: epiruspost.gr
Σοβαρές ενδείξεις μεγάλης φάμπρικας που έχει στηθεί με τα βιβλιάρια απορίας, αποκαλύπτονται στο νοσοκομείο Πρέβεζας. Όπως αποκαλύπτει στο Pamepreveza ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Νίκος Γεωργάκος, οι πρώτες υποψίες προέκυψαν όταν διαπιστώθηκε ότι το κόστος για τα φάρμακα και την περίθαλψη άπορων κι ανασφάλιστων στο πρώτο τρίμηνο του έτους είχε εκτοξευθεί στα ύψη.


Το 2014 το νοσοκομείο χρειάστηκε να ξοδέψει 450 χιλιάδες ευρώ για τη νοσηλεία και τα φάρμακα άπορων κι ανασφάλιστων και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 το κόστος είχε εκτοξευθεί στις 250 χιλιάδες!!!

Στην πορεία ήρθε ένα τυχαίο γεγονός για να επιβεβαιώσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο γραφείο του διοικητή έφτασε μία Βορειοηπειρώτισσα προκειμένου να διαμαρτυθεί!

Η γυναίκα είχε στην κατοχή της δύο βιβλιάρια και ήθελε να προμηθευτεί τα φάρμακα και για πρόσωπο που δεν ήταν παρόν.

Από τις συνομιλίες που είχε στη συνέχεια ο διοικητής του νοσοκομείου με τον φαρμακοποιό, ο δεύτερος που αποκάλυψε ότι τέτοιο περιστατικά συμβαίνουν πολύ συχνά και πρόσθεσε πως συχνά οι άνθρωποι με τα βιβλιάρια απορίας φεύγουν από το νοσοκομείο με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

«Αυτό έπρεπε να σταματήσει», τονίζει με έμφαση ο διοικητής του νοσοκομείου.

Το καθεστώς χορήγησης άδειας διαμονής, στοιχείο απαραίτητο για την έκδοση βιβλιαρίου απορίας, παραμένει ελαστικό στη χώρα μας. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να επικαλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου συμπληρώνει πως από την στιγμή που δεν υπάρχει σφραγίδα εισόδου κι εξόδου στα ελληνοαλβανικά σύνορα , είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί αν κάποιος είναι κάτοικος Ελλάδος ή της γειτονικής χώρας.

Κάποιοι λοιπόν εκμεταλλευόμενοι αυτά τα κενά, χρησιμοποιούν βιβλιάρια συγγενών και φίλων προκειμένου να προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα στην Ελλάδα.

«Ένας καλός έλεγχος στα σύνορα θα βοηθούσε να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συμβαίνει», σημειώνει ο κ. Γεωργάκος.

Η διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να βάλει φρένο στη φάμπρικα που φαίνεται ότι έχει στηθεί αποφάσισε στο εξής τα φάρμακα και οι γνωματεύσεις να χορηγούνται μόνο αυτοπροσώπως. Η μοναδική εξαίρεση θα είναι για άτομα που αποδεδειγμένα είναι καθηλωμένα.

Παράλληλα ο κ. Γεωργάκος ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για το θέμα που ανέκυψε και με νόημα σημειώνει πως «δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση απόρων. Είναι αδύνατο να έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός μέσα σε ένα τρίμηνο... Η μόνη δικλίδα ασφαλείας που καταφέραμε να βρούμε είναι να έρχονται αυτοπροσώπως».

Το νοσοκομείο καλείται να καλύψει ένα υπερβολικά μεγάλο κόστος όταν θα μπορούσε να κατευθύνει σε άλλες ανάγκες τα συγκεκριμένα χρήματα.

Άλλωστε όπως τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου, πέρα απ΄αυτό «δεν μπορεί κάποιοι να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται το ελληνικό κράτος. Θα πρέπει να παίρνουν βιβλιάρια αυτοί που πραγματικά τα δικαιούνται».

Δημοφιλεις αναρτήσεις