Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Βελτίωση του οδικού δικτύου στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αρταίων

Πηγή: paratiritis-artas.gr
Ξεκινάει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κατασκευή τριών έργων που αφορούν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των Τοπικών Κοινοτήτων Γραμμενίτσας, Καλοβάτου και Χαλκιάδων, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μέσα από τη βελτίωση του οδικού δικτύου σε σημεία που παρουσιάζονταν προβλήματα. Άμεση επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, ώστε αυτό να καταστεί πιο ασφαλές και λειτουργικό για τους δημότες του Δήμου Αρταίων. 





Κατασκευή Δημοτικής οδού εντός του Ο.Τ 1 στην Τοπική Κοινότητα Γραμμενίτσας    

Ξεκινάει η κατασκευή Δημοτικής οδού στην Τ.Κ. Γραμμενίτσας εντός του Ο.Τ 1 μήκους 45 μέτρων περίπου. Το έργο κρίνεται απαραίτητο για λόγους λειτουργικότητας, ασφάλειας του οδικού δικτύου και βελτίωσης της προσβασιμότητας προς τις παρόδιες ιδιοκτησίες. Το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ και θα καλυφτεί από τη ΣΑΤΑ. 



Επέκταση γέφυρας στη συμβολή της Επαρχιακής οδού Πασά με αγροτική οδό της Τοπικής Κοινότητας Καλοβάτου

Το έργο αφορά την επέκταση της υφιστάμενης γέφυρας στη συμβολή της Επαρχιακής οδού Πασά με αγροτική οδό της Τ.Κ. Καλοβάτου στη θέση Μοσιάς. Η επέκταση μήκους 4 περίπου μέτρων θα γίνει στα μέρη που βρίσκονται προς την πάνω πλευρά της γέφυρας. Επιπρόσθετα, θα κατασκευαστεί πτερυγότοιχος προς την πλευρά της επαρχιακής οδού και θα σωληνωθεί η αποστραγγιστική τάφρος παράπλευρα της αγροτικής οδού. Το έργο κρίνεται απαραίτητο για λόγους λειτουργικότητας, ασφάλειας του οδικού δικτύου και βελτίωσης της προσβασιμότητας από και προς την επαρχιακή οδό. Το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ και θα καλυφτεί από τη ΣΑΤΑ. 



Κατασκευή πεζοδρομίου και χώρου στάθμευσης μπροστά από το Μουσικό Σχολείο Άρτας στην Τοπική Κοινότητα Χαλκιάδων 

Το έργο αφορά την κατασκευή πεζοδρομίου και χώρου στάθμευσης μπροστά από το Μουσικό Σχολείο Άρτας. Θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή πεζοδρομίου μπροστά από το Δημοτικό κατάστημα και το Μουσικό Σχολείο Άρτας στην Τ.Κ. Χαλκιάδων. Το μήκος του πεζοδρομίου θα είναι 143 μέτρα περίπου και το πλάτος του μεταβλητό. Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται επίσης η κατασκευή θέσεων στάθμευσης (με διαγράμμιση σε εσοχή) μπροστά από το Μουσικό Σχολείο και την επέκταση τεχνικού στη συμβολή των οδών. Το έργο κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή διέλευση των μαθητών και των πεζών στην περιοχή. Το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 80.000 ευρώ και θα καλυφτεί από τη ΣΑΤΑ.  

Δημοφιλεις αναρτήσεις