Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κρίσιμες ώρες για τον οκτάχρονο… Επιτακτική η λειτουργία ΜΕΘ παίδων στα Γιάννινα

To σοβαρό πρόβλημα των Νοσοκομείων της Ηπείρου  και της έλλειψης Μονάδας εντατικής θεραπείας για παιδιά, αναδεικνύει το ρεπορτάζ του epiruspost.gr
Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του οκτάχρονου αγοριού, το οποίο μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μετά το ατύχημα που είχε σε πισίνα στα Γιάννινα. Το παιδάκι σώθηκε από βέβαιο πνιγμό χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του ναυαγοσώστη αλλά και την ταχύτατη κινητοποίηση του ΕΚΑΒ.


Μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του έδωσαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου μεταφέρθηκε. Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και οι γιατροί κυριολεκτικά υπερέβαλαν εαυτούς.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου βρίσκεται για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του παιδιού κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς κρίσιμη, αλλά σταθερή. Ωστόσο υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα για την κατάσταση της υγείας του.

Το αγοράκι βρίσκονταν στην πισίνα του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου, όταν έχασε τις αισθήσεις του και κινδύνευσε να πνιγεί.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά του στην Πάτρα έγινε λόγω έλλειψης ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Και η έλλειψη αυτή αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά, μέσα από ένα τραγικό συμβάν.

Κάθε χρόνο, δεκάδες παιδιά χρειάζεται να μεταφερθούν από την περιοχή προς την Πάτρα αλλά και την Αθήνα προκειμένου να βρουν θέση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δυστυχώς, παρότι το πρόβλημα αναγνωρίζεται από όλους, μέχρι και σήμερα έχει καταστεί ανέφικτη η λειτουργία ΜΕΘ Παίδων σε ένα από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Ακόμη και με την επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και την κατασκευή του νέου πενταόροφου κτιρίου, δεν υπήρξε μέριμνα για μια τέτοια κλινική.

Δημοφιλεις αναρτήσεις