Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Άρτα, σε γιορτινό κλίμα τα εγκαίνια του Ναού του ΤΕΙ Ηπείρου

Πηγή: epirusgate
Σε γιορτινό κλίμα τελέστηκε ο εγκαινιασμός του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών του ΤΕΙ Ηπείρου στο Campus των Κωστακιών στην Άρτα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και παρουσία του πατέρα Αγαθάγγελου και του πατέρα Ευθύμιου.Στη τελετή παραβρέθηκε η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, καθηγητές, διοικητικοί και φοιτητές καθώς και πολίτες της Άρτας.
Η πολιτεία εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Ψαθά, τους Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας κ.κ. Σίμου και Βαρέλη, το Δήμαρχο Αρταίων κ. Τσιρογιάννη και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Λιόντο και Παπάζογλου και από τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κουτσούκη.Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο του ΤΕΙ υπό τις μουσικές φοιτητών του...

τμήματος Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής.Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε το 1996 με πρωτοβουλία του τότε Προέδρου κ. Γεωργίου Μάνου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή και Πολιτικού Μηχανικού κ. Μενέλαου Θεοχάρη, ο οποίος ανέλαβε την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη. Ο θεμέλιος λίθος τοποθετήθηκε από τον Μητροπολίτη Άρτας κ. Ιγνάτιο και το οικοδομικό μέρος ολοκληρώθηκε το 1998. Το εσωτερικό του ναού, τέμπλο και εικόνες, κατασκευάστηκαν από δωρεές των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητών, διοικητικών υπαλλήλων και λοιπού προσωπικού του Ιδρύματος). Τον τελευταίο χρόνο γίνονται εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης φθορών και ατελειών.Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευριπίδης Γλαβάς, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε ο Ιερός Ναός να αποτελέσει καταφύγιο γαλήνης και ψυχικής ενδυνάμωσης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Ηπείρου.Ο Art tv μετέδωσε απευθείας την τελετή και το φωτογραφικό υλικό είναι δια χειρός του συναδέλφου και φωτογράφου Κώστα Μολώνη.

Δημοφιλεις αναρτήσεις