Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το θέατρο Κάστρου, ανοίγει στην Άρτα

Το Θεατράκι στο Κάστρο της Άρτας ανοίγει ξανά τις πύλες του για να υποδεχτεί τους δημότες. Ο Δήμος Αρταίων προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έλαβε πιστοποιητικό πυρασφάλειας (με Αριθ. Πρωτ. 2296 Φ.701.24/5-6-15) και βεβαίωση στατικής επάρκειας της κερκίδας (από τις 8-6-15 από τον πολιτικό μηχανικό κ. Γεωργίου Δημήτρη), που μέχρι σήμερα, τόσα χρόνια, δεν τα διέθετε ο Δήμος.
Το Θέατρο του Κάστρου μέχρι σήμερα λειτουργούσε με την ευθύνη του κάθε δημάρχου, χωρίς να έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και βεβαίωση στατικής επάρκειας της κερκίδας. Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, αρνήθηκε να συνεναίσει σε επιλογές λανθασμένες του παρελθόντος και επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, και μετά από πολλές συζητήσεις και προτάσεις, κατέληξε στις σωστές παρεμβάσεις που θα έπρεπε να γίνουν στο χώρο, με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογίας, ώστε να αδειοδοτηθεί το Θέατρο του Κάστρου και να είναι ασφαλής η λειτουργία του.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που έγιναν, ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πυροπροστασίας, οι κερκίδες εμποτίστηκαν με ειδικό υγρό, ώστε να μην μπορεί το ξύλο να πιάσει φωτιά, τοποθετήθηκαν φωτιστικά ασφαλείας και πυροσβεστικές φωλιές, ώστε να υπάρχει πάντα νερό στο χώρο, προκειμένου το Θεατράκι να είναι απολύτως ασφαλές για τους πολίτες και μην ελλοχεύει ο κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς. Με πιστοποιητικό πυρασφάλειας και βεβαίωση στατικής επάρκειας της κερκίδας, το Θέατρο ξεκινά την επαναλειτουργία του.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος χώρος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφαιρώντας το πατάρι, με αποτέλεσμα να είναι επισκέψιμος ο χώρος των κελιών για διάφορες πολιτιστικές χρήσεις.   

Δημοφιλεις αναρτήσεις