Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Άρτα, επιδρομές τσιγγάνων

Όπως διαβάζουμε στην Ηχώ της Άρτας, οι τσιγγάνοι κάνουν επιδρομές στα χωριά και ληστεύουν ηλικιωμένους:
Σε μπαράζ διαδοχικών επιθέσεων και ληστειών εναντίον ηλικιωμένων επιδόθηκαν την Τετάρτη από το πρωί δυο Ρομά ηλικίας 36 και 34 ετών αντίστοιχα στην Άρτα. Οι δυο δράστες κινήθηκαν με αυτοκίνητο μάρκας peugeot αρχικά στο χωριό Συκιές όπου επιτέθηκαν σε 96χρονο συμπολίτη μας και αφού τον έριξαν στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν του απέσπασαν το ποσό των 150 ευρώ. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί αλλά με το ίδιο όχημα κινήθηκαν αμέσως μετά και στην ορεινή περιοχή.

Την επόμενη επίθεση την επιχείρησαν στο χωριό Χελώνα Δήμου Γ. Καραϊσκάκη και θύμα τους αυτή την φορά ήταν 80χρονη ηλικιωμένη γυναίκα. Οι δυο δράστες την έσπρωξαν και την ακινητοποίησαν στο έδαφος και αμέσως μετά έκαναν επέλαση στο σπίτι της όπου εντόπισαν και αφαίρεσαν από τα ντουλάπια της κουζίνας το ποσό των 1.100 ευρώ.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας που επιλήφθηκε των περιστατικών από τις περιγραφές αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό της Άρτας, και με την παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Κώστα Σκούμα οργανώθηκε επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης μέσα στον καταυλισμό. Στο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη μόνο ο ένας εκ των δυο συνεργών των επιθέσεων και ληστειών και συγκεκριμένα ο 36χρονος, ενώ ο δεύτερος διέφυγε της σύλληψης. Έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του και αναμένεται η έκδοση εντάλματος για την σύλληψη του. Επίσης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, με το οποίο έδρασαν και στις δυο περιπτώσεις. Η υπόθεση εξακολουθεί να απασχολεί την Αστυνομική διεύθυνση Άρτας.

Δημοφιλεις αναρτήσεις