Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Άρτα, καθαρισμός δρόμων και οικοπέδων για την πρόληψη πυρκαγιών

Ξεκίνησε από το Δήμο Αρταίων ο καθαρισμός των αγροτικών δρόμων από αυτοφυή βλάστηση, βάτα και καλάμια, στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Κοπή χόρτων και καλαμιών έγινε και στα πεζοδρόμια στην περιοχή του Τριγώνου Άρτας, ώστε οι δρόμοι να είναι καθαροί από αυτοφυή βλάστηση τους καλοκαιρινούς μήνες που ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.


Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός των οικισμών ή σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, αυτοί υποχρεούνται από το νόμο να προχωρήσουν οι ίδιοι σε καθαρισμό των οικοπέδων τους από την αυτοφυή βλάστηση, η οποία αποτελεί εν δυνάμει εστία πρόκλησης πυρκαγιάς. Μετά από αυτοψία που έκανε η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου στα οικόπεδα εντός και εκτός οικισμών (σε απόσταση 100 μέτρων από τα όρια των οικισμών), απέστειλε επιστολές προς τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, αφού βάσει νομοθεσίας, οι ιδιοκτήτες, νοµείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών κλπ ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωµοπόλεων και οικισµών και σε απόσταση µέχρι 100 µέτρων από τα όριά του οφείλουν να τα διατηρούν πάντοτε καθαρά και να προβαίνουν σε περιοδική αποψίλωση- καθαριότητα προς αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών, όπως εκδήλωση πυρκαγιών και θέματα δημόσιας υγείας (φίδια, ποντίκια, σκουπίδια κ.α.).

Οι ιδιοκτήτες έχουν χρονικό περιθώριο 15 ημερών να προβούν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους, ειδάλλως ο Δήμος θα εφαρμόσει το άρθρο 94 παρ. 26 του Ν. 3852/2010. Συγκεκριμένα, εάν οι ιδιοκτήτες δεν τα καθαρίσουν, τότε παραπέμπονται στον Εισαγγελέα και στην Πυροσβεστική και παράλληλα τα καθαρίζει ο Δήμος χρεώνοντας τους για την εργασία αυτή, επιβάλλοντας και το αναλογούν πρόστιμο. Η δημόσια υγεία και ασφάλεια είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και για το λόγο αυτό, οφείλουμε όλοι οι δημότες να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες προς αποφυγή κάθε δυσάρεστης συνέπειας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες όλων μας.

Δημοφιλεις αναρτήσεις