Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Διαφωνούν στη Φιλιππιάδα με τη λειτουργία ΣΜΑ

Πηγή και φώτο: epiruspost.gr
Στην αλλαγή του νόμου για τη διαχείριση των σκουπιδιών στηρίζει τις ελπίδες του ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, που τόσο ο ίδιος όσο και όλοι στη Φιλιππιάδα διαφωνούν με την επιλογή της γέφυρας Καλογήρου για τη λειτουργία ΣΜΑ.

Ο Δήμαρχος Ζηρού διαφωνεί συνολικά με τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των σκουπιδιών κι όχι μόνο με το πού θα γίνει ο ΣΜΑ.


«Δεν είναι δυνατόν εμείς ως δήμος κι όλοι οι δήμοι, να κάνουμε τη λάντζα με τα σκουπίδια και τα σχέδια να τα βάζει η Περιφέρεια» δήλωσε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Γιάννο.

«Αν αλλάξει η κυβέρνηση το νόμο που επιβάλλει ένα εργοστάσιο ανά περιφέρεια, τότε θα αλλάξει και ο περιφερειακός σχεδιασμός. Υπήρξαν εξαγγελίες προς αυτή την κατεύθυνση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ απ΄τον αρμόδιο υπουργό».

Η δυσαρέσκεια ωστόσο απέναντι στην Περιφέρεια που δηλώνει ότι έχει προηγηθεί διαβούλευση για την χωροθέτηση των ΣΜΑ είναι διάχυτη στο δήμο Ζηρού.

Κι αυτό γιατί αγνοήθηκαν οι αρνητικές αποφάσεις των Δ.Σ Ζηρού, Ν. Σκουφά, Συνδέσμου Απορριμμάτων και υπερίσχυσε η απόφαση του Δ.Σ Αρταίων που συμφώνησε με τη γέφυρα Καλογήρου ως την πλέον ανώδυνη για εκείνον θέση.

Δημοφιλεις αναρτήσεις