Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Bitcoin, κρυπτονομίσματα και άλλα


Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2009, στην Ελλάδα ακούστηκε από  το 2013 και μετά. Το 2017 όμως έγινε κάτι απίστευτο. Το Bitcoin έφτασε στα 16.000 δολάρια δηλαδή όποιος είχε αγοράσει ή είχε "εξορύξει"  10 μόνο Bitcoin με 10 δολάρια ξαφνικά μπορούσε να τα εξαργυρώσει με 160.000 δολάρια.... (τα εξαργύρωσε όμως;....)
Παράλληλα με το Βitcoin κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν κάθε λίγο, χιλιάδες άλλα κρυπτονομίσματα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε (γράφουμε) όλο το ελληνικό internet ψάχνει για Etherium, Iota, Μonero, και άλλα δύσκολα και με περίεργα ονόματα νομίσματα που ανεβοκατεβαίνουν σε αξία αλλά κυρίως λόγω του ότι ακόμα ανεβαίνει εκθετικά ο αριθμός των ενδιαφερόμενων ανεβαίνουν σε αξία.
Μικροί σε ηλικία κουμπιουτεράδες, αλλά και μεγάλοι επίδοξοι "χρυσοθήρες",  αναζητούν και αγοράζουν σαν τρελοί κάθε άυλο τέτοιο δημιούργημα. Φήμες, ειδήσεις, bumping, ριξίματα, γνώσεις για χρηματιστηριακά, γνώσεις για software, τι είναι blockchain, άλλοι αγοράζουν κάρτες γραφικών να κάνουν mining, άλλοι αγοράζουν άμεσα τα κρυπτονομίσματα, σε κάθε forum και σε κάθε καφετέρια καθένας συζητά για το "wallet" του.
Ίδωμεν που θα καταλήξει αυτή η ιστορία, αν και υπάρχουν παραδείγματα, που καταλήγουν τέτοιες ιστορίες. Το θέμα και το παιχνίδι σε αυτά, πάντα είναι η σχετικότητα του χρόνου.

Δημοφιλεις αναρτήσεις