Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στο "κάτω κάτω" αυτοί πληρώνουν;

Σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ θα πάρουν οι συγγενείς ενός θύματος από τροχαίο! Η δικαιοσύνη και το κράτος σε μεγάλα κέφια παραδέχονται ότι "φταίνε" και πληρώνουν απλόχερα, "στο κάτω κάτω αυτοί πληρώνουν;" Αν είμασταν εμείς δικαστές θα δίναμε από 5 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε θύμα γιατί να μην είμαστε λίγο ανοιχτοχέρηδες;
topeiraxtiri
Εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλει το Δημόσιο στην οικογένεια θύματος που σκοτώθηκε, λόγω της πρόσκρουσης σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Και αυτό γιατί, έγινε αποδεκτός ο ισχυρισμός των συγγενών ενός θύματος ότι αν δεν υπήρχε η παράνομη πινακίδα, το αυτοκίνητο θα διερχόταν χωρίς πρόσκρουση από το ανοιχτό σημείο της νησίδας ασφαλείας, όπως έγινε με άλλο Ι.Χ.

Το τροχαίο είχε συμβεί πριν από 4 χρόνια στη λ. Βουλιαγμένης και είχε αποτέλεσμα το θάνατο δύο συνεπιβατών, ενώ είχαν τραυματιστεί ο οδηγός και ο συνοδηγός.

Το Δικαστήριο επιδίκασε το ποσό, ανεξαρτήτως αν το όχημα είχε παραβιάσει τα όρια ταχύτητας ή είχε επιχειρήσει επικίνδυνους ελιγμούς. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τροχαίου, η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι ευθύνεται το Δημόσιο, γιατί όφειλε να απαγορεύσει την παράνομη εγκατάσταση της διαφημιστικής πινακίδας.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων σε ανάλογες περιπτώσεις.

Δημοφιλεις αναρτήσεις