Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

5ωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας

tilevoasartas
- Την Πέμπτη 29/3 από 10 πμ έως 3 μμ
- "Στενάζει το Νοσοκομείο από την έλλειψη υλικών πρώτης ανάγκης"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για τη Πέμπτη 29/3/12 οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας συμμετέχουν στη 5ωρη στάση εργασίας 10 πμ έως 3 μμ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.

Δε θα επιτρέψουμε τη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και την απαξίωση του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα της υγείας, τη στιγμή μάλιστα που οι μισοί Έλληνες ζουν στη φτώχεια, στην ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η κυβέρνηση της Τρόικας μείωσε κατά 40% το κονδύλιο για την πληρωμή νυχτερινών-αργιών και εφημεριών του προσωπικού του Νοσοκομείου. Δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα. Στενάζει το Νοσοκομείο από την έλλειψη υλικών πρώτης ανάγκης, τη στιγμή μάλιστα που οι επισκέψεις ασθενών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με τη δημιουργία του εκτρώματος που λέγεται ΕΟΠΥΥ.
Παρ' όλα αυτά γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανά βάρδια για να μειωθεί το κόστος, τη στιγμή μάλιστα που ήδη λειτουργούμε με το λιγότερο δυνατό προσωπικό. Αυτό έχει σαν αντίκτυπο τη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, θέτει όμως και σε κίνδυνο τον ασθενή και το προσωπικό.

ΖΗΤΑΜΕ
- Δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας
- Αύξηση του κονδυλίου των πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών για την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Καταβολή ΤΩΡΑ των δεδουλευμένων.
- Λέμε ΟΧΙ στις αξιολογήσεις-απολύσεις προσωπικού
- Λέμε ΟΧΙ στις συγχωνευσεις-καταργήσεις νοσοκομειακών μονάδων
- Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας υγείας με επαρκές προσωπικό και μέσα στα Κέντρα Υγείας
- Να καταργηθεί τώρα η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει τις προσλήψεις στα Νοσοκομεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ με μπλοκάκι.
- Διατήρηση των Νοσηλευτικών τομέων και κατάργηση της διάταξης που τους αποσυνδέει από τους αντίστοιχους Ιατρικούς τομείς.
- Οι παρακρατήσεις των αναδρομικών με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου να γίνουν σε δόσεις τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/3/12 ΣΤΙΣ 10 ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ