Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Google Pagerank

Εδώ και δύο μήνες το artamou έχει google pagerank 4/10.
 Όχι όχι δεν έχει κάποια αρρώστια. Είναι ο αλγόριθμος του Google που αξιoλογεί τo internet.
Το 2005 που είχαμε το e-arta.gr και το web ήταν μικρότερο είχαμε pagerank 5/10.
Τι σημαίνει αυτό; Όταν γράψει κάποιος στο Google (σε ανώνυμη περιήγηση) την λέξη arta ή αρτα κάθε site που αφορά με κάποιο τρόπο την Άρτα εμφανίζεται ανάλογα με το βαθμό που έχει σε διαφορετικές θέσεις.
Με καλό pagerank μπορεί να εμφανίζεται στις πρώτες "τιμητικές" 10 θέσεις, που δίνουν περισσότερες επισκέψεις.
(Μην μπερδεύεστε αν κάνετε αναζητήσεις μέσα από λογαριασμό Google τα πράγματα αλλάζουν καθώς τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά ανάλογα με το σε ποια links έχετε κάνει περισσότερα clicks στην ουσία το Google μαθαίνει τι μας αρέσει και μας οδηγεί εκεί εκτός αν απενεργοποιήσουμε το goggle-history). Tο Google πάντα προσπαθεί να είναι αντικειμενικό ως προς την πραγματική "αξία" του site. O μυστικός αλγόριθμος που καθορίζει την "αξία" του site είναι στην ουσία αυτό που έχει κάνει το Google νούμερο 1 στον κόσμο.
Κοινό μυστικό σε ανθρώπους που ξέρουν όμως είναι ότι το Pagerank πάσχει καθώς πολλά sites και blogs το "κορροιδεύουν".
Αξίζει να δούμε το link και το video:
digitallife.gr

"Μην ρωτήσετε τι κάνουν μερικά websites προκειμένου να βγαίνουν ψηλά στα αποτελέσματα αναζητήσεων. Μπορεί σε ένα θέμα που θα διαβάζετε για τον οργασμό της αγελάδας, ξαφνικά, για κάποιο λόγο που γνωρίζει μόνο ο διαχειριστής του site και ο συντάκτης, να αναφερθεί το όνομα του Justin Bieber (μία από τις πιο κοινές αναζητήσεις). Θα μπορούσαμε να στήσουμε ένα ολόκληρο σενάριο για την σχέση του Bieber με τον οργασμό της αγελάδας, αλλά δεν είναι αυτό το αντικείμενο της συζήτησης αυτή τη στιγμή." Διαβάστε περισσότερα: digitallife.gr

Δημοφιλεις αναρτήσεις