Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αστικός μύθος "Γκοτζίλα"

Δεν υπάρχει Έλληνας φαντάρος που να μην έχει συναντήσει πρόσωπο με πρόσωπο, τον Godgilla!
Αστικός μύθος είναι μια ψεύτικη ιστορία που διαδίδεται από στόμα σε στόμα και παίρνει θρυλικές διαστάσεις. Ένα παράδειγμα είναι ο ή το "Γκοτζίλα" του Ελληνικού Στρατού.
el.wikipedia.org
"Το κρέας τύπου γκοτζίλα είναι ένας αστικός μύθος για τα κρέατα που σερβίρει ο Ελληνικός Στρατός στο συσσίτιό του. Πολύ συχνά οι στρατευμένοι αναφέρονται σ΄ αυτό και ως «γκοτζιλάκι» για το συσκευασμένο ζαμπονάκι χαμηλής θρεπτικής αξίας -αλλά υψηλό σε λιπαρά- που σερβίρεται συνήθως στο βραδινό, με αυγά ή πατάτες.
Ο όρος γκοτζίλα αναφέρεται στο ομώνυμο τέρας της Ιαπωνικής λαϊκής κουλτούρας, το οποίο μοιάζει με δεινόσαυρο, παρομοιάζοντας έτσι είτε το μέγεθος είτε την παλαιότητα του κρέατος με αυτή των δεινοσαύρων.

Τα κατεψυγμένα σε βαθιά κατάψυξη κρέατα που διατηρεί ο Ε.Σ. σαν απόθεμα για καιρό πολέμου, σταδιακά δίνονται στις μονάδες και αναπληρώνονται με νέες παραλαβές. Η ψύξη των κρεάτων είναι πολλές φορές μακροχρόνια και έτσι δημιουργούνται μύθοι για την παλαιότητα τους. Πολλές φορές οι στρατευμένοι αναφέρονται σε «σφραγίδες Αργεντινής» που είδαν πάνω στα κρέατα με ημερομηνίες προ του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης πολλά σχόλια είχε προκαλέσει και το μέγεθος των τεμαχίων των κρεάτων αυτών."

Δημοφιλεις αναρτήσεις