Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η ιστορία της Μεταπολίτευσης μέσα σε μία παράγραφο

Από το blog eamb-ydrohoos. Μεσημεράκι και αξίζει να διαβάσουμε και τα αποσπάσματα. Το κείμενο όπως πάντα κωμικοτραγικό αφού δείχνει με γλαφυρό τρόπο τι έχει φορτωμένο στην πλάτη του κάθε ένας Έλληνας και το κουβαλάει αγόγγυστα χρόνια ολόκληρα!

"Κάποιος Χριστοφοράκος με την εταιρεία του "σκόρπιζε τη διαφθορά, την οποία "μάζευε" κάποιος Λάτσης με την τράπεζά του, για να γίνει πλούσιος. Αντίδραση δεν υπήρχε, γιατί κάποιος Λαμπράκης "διαβεβαίωνε" τους Έλληνες μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες του ότι όλα γίνονται σωστά και ότι στην πραγματικότητα "εκσυγχρονιζόμαστε". Όταν το κράτος λεηλατήθηκε και φτάσαμε στα όρια, κάποιος Παπακωνσταντίνου - ως Υπουργός - μας έβαλε παρανόμως στο Μνημόνιο, γιατί γνώριζε ότι κάποιος Πικραμένος - ως δικαστής - θα έδινε νομιμότητα σ' αυτό το Μνημόνιο. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε για όλα αυτά που βλέπαμε να συμβαίνουν εις βάρος της κοινωνίας και του κράτους, παρενέβη κάποιος Πάγκαλος και —αφού μας έβρισε, αποκαλώντας μας "μαλάκες"— αποφάνθηκε ότι "μαζί τα φάγαμε"."

 Αυτή είναι η ιστορία της Μεταπολίτευσης μέσα σε μία παράγραφο.

Αποσπάσματα από το κείμενο:
"Μιλάμε για πράγματα, τα οποία σε όρους ποδοσφαίρου θα βύθιζαν τους οπαδούς σε βαθιά θλίψη. Μια ομάδα, η οποία θέλει να εμφανίζεται ως "φαβορί" για τον τίτλο, κάνει μεταγραφές από όλες τις ομάδες, οι οποίες υποβιβάστηκαν στην προηγούμενη περίοδο ...Μεταγραφές απομάχων ακόμα και στο συμβολικό επίπεδο, αν σκεφτεί κάποιος τον Μητρόπουλο ή τον Ανατολάκη ...Ο Μάκης Ψωμιάδης να ήταν αρχηγός της ΝΔ, καλύτερα θα ενεργούσε. Ο ηγέτης ενός κόμματος, που, ως φαβορί για την αυτοδυναμία, πήρε το τραγικό 18%, ανέλαβε να το "αναζωογονήσει" με όλα τα "ζόμπι" των εκλογών. Σε μια θνήσκουσα ΝΔ αποφάσισε να της δώσει "αέρα" ζωής και νίκης με τα "πτώματα" της προηγούμενης εκλογικής σύγκρουσης ...Ποτ πουρί πολιτικής "άνοιξης" με βάση την "πτωμαΐνη"."



"Γι' αυτόν τον λόγο όλες οι "μεταγραφές" του Σαμαρά δεν ήταν απλά με ορίζοντα "νίκης", αλλά πραγματικού "θριάμβου" ...Μόνον την Αλεξανδράτου δεν κάλεσε σ' αυτήν την πανστρατιά της "επιτυχίας". Πήρε όλον τον "κατιμά" του Καρατζαφέρη. Πήρε ως "λαμπρές" "μεταγραφές" τούς αποτυχημένους πολιτευτές του αποτυχημένου πλέον ΛΑΟΣ. Όμως, αυτοί ήταν μόνον η αρχή. Η μεγάλη "μεταγραφή" ήταν άλλη. Ημέρες "Ντέταρι" θυμηθήκαμε. Ο Σαμαράς έκανε τη "μεταγραφή" του αιώνα ...Πήρε πίσω τη Ντόρα ...Την άλλη μεγάλη μορφή της ελληνικής Μεταπολίτευσης ...Την κόρη του Εφιάλτη ...Την "ξεχασιάρα" χήρα. Όλες οι χήρες στην Ελλάδα ξεχνάνε κανένα τηγάνι στη φωτιά, ενώ η Ντόρα "ξέχασε" να δηλώσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο εξωτερικό. Αυτή η φίρμα των κομμωτηρίων του Κολωνακίου επέστρεψε στα στέκια της ...Η παντρεμένη χήρα επέστρεψε στη "στάνη". ...Η κόρη του βρικόλακα, που μετέτρεψε τον νεκρό Μπακογιάννη στο πιο προσοδοφόρο οικογενειακό "μαγαζί" της Μεταπολίτευσης. Κανένας νεκρός στη νεότερη πολιτική ιστορία μας δεν απέφερε στους οικείους του τόσα πολλά κέρδη για τόσα πολλά χρόνια όσα απέφερε ο Μπακογιάννης στην οικογένεια Μητσοτάκη."


Αν σας άνοιξε η όρεξη και θέλετε να μάθετε πολιτική ιστορία με ένα διαφορετικό τρόπο όλο το κείμενο είναι εδώ: eamb-ydrohoos

Δημοφιλεις αναρτήσεις