Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Παραποτάμιο πάρκο Άρτας

arta.gr
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από το Δήμο Αρταίων οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του παραποτάμιου πάρκου οι οποίες ξεκίνησαν την άνοιξη και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Φθινοπώρου. Οι εργασίες που εκτελέστηκαν μέχρι σήμερα είναι: το κλάδεμα όλων των δέντρων και των θάμνων, η κοπή των καλαμιών γύρω από τη λίμνη, καθώς και η κοπή των αυτοφυών δέντρων που είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα στα καλάμια. Έγινε βοτάνισμα, δηλαδή κοπή ζιζανίων σε όλο το χώρο του πάρκου και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου.
Ο χώρος καθαρίστηκε ακόμη από ξένα αντικείμενα (χαρτιά, μπουκάλια, πλαστικά κτλ) τα οποία εκτός του αισθητικού αποτελέσματος ήταν και επικίνδυνα για ανάφλεξη και πρόκληση πυρκαγιάς. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και θα γίνει καθαρισμός της περιοχής από κάποια μπάζα που έχουν εναποτεθεί παράνομα στην περιοχή και φύτευση 150 νέων δέντρων με παράλληλη υπογειοποίηση και επέκταση του αρδευτικού δικτύου.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Βλάρας δήλωσε τα εξής: «Έγινε μια συστηματική δουλειά στο παραποτάμιο πάρκο, που είναι ένας χώρος αναψυχής και άθλησης ο οποίος ιδιαίτερα αυτή την εποχή δέχεται καθημερινά πολλούς επισκέπτες, ντόπιους και ξένους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και εργαζόμενους στο Πράσινο για την προσπάθεια που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν ώστε η περιοχή αυτή, η οποία αποτελεί στολίδι για την πόλη της Άρτας, να αναδειχθεί στο σύνολό της. Άλλωστε πολλοί είναι οι Αρτινοί που προτιμούν το παραποτάμιο πάρκο για τη βόλτα τους ή την άθλησή τους και η Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι μπορεί για την εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών όπου να μπορούν να τρέχουν τα παιδιά, να περπατούν και να αθλούνται οι μεγαλύτεροι και να απολαμβάνουν τη φύση».

Δημοφιλεις αναρτήσεις