Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τελευταία νέα

-Πυρκαγιά στα σύνορα των χωριών Χανόπουλο και Γραμμενίτσας Άρτας. Η φωτιά ξεκίνησε στον λόφο δυτικά της Γραμμενίτσας ένα σημείο που κάθε χρόνο τέτοια εποχή σημειώνεται πυρκαγιά (πιθανόν εμπλέκεται ίδιο άτομο ή άτομα). Τέθηκε υπό έλεγχο με επίγεια μέσα κατάσβεσης.

-Την Τρίτη 31/7 στις 8:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή Συνέλευση Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Άρτας, στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Παλιά Πυροσβεστική).
Σκοπός της Συνέλευσης Βάσης είναι: •Η οργάνωση των ανέργων και των εργαζόμενων χωρίς σταθερή εργασία και κοινωνική ασφάλιση για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, την ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη, το επίδομα ανεργίας, καθώς και για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων αυτών μέσω της συλλογικής δράσης. •Η άσκηση πίεσης σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς οργανισμούς, εργοδοτικούς και άλλους τοπικούς φορείς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την διεκδίκηση ειδικών ρυθμίσεων, απαλλαγών, δικαιωμάτων για τους ανέργους. •Η ανάπτυξη δομών αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης των άνεργων, των επισφαλώς εργαζόμενων, των φτωχών και όλων εκείνων που πλήττονται με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο από τις συνέπειες της κρίσης. •Η ανάπτυξη ενός κοινωνικού ρεύματος ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων που θα αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια στην εργασία και στη ζωή. "Οι άνεργοι δεν είμαστε αριθμοί σε στατιστικές Η περίοδος του «δε γίνεται τίποτα» πρέπει να τελειώσει Με οργάνωση και δράση μπορούμε να πετύχουμε πολλά" αναφέρεται στην ανακοίνωση - πρόσκληση από πλευράς των εκπροσώπων της Συνέλευσης Βάσης.

Δημοφιλεις αναρτήσεις