Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Μετανάστες αντί για νεοσύλλεκτους στο ΚΕΝ Άρτας;

epirusgate
Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια να μετακινήσει 500 αστυνομικούς από την Ήπειρο στα σύνορα της χώρας με τον Έβρο μια δεύτερη έρχεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αυτή την φορά στην Άρτα. Έτσι ο Υπουργός Νικόλαος Δένδιας ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών στην Άρτα στο ΚΕΝ.Μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Άρτα καθώς το στρατόπεδο εντός του αστικού ιστού της Άρτας και σε απόσταση αναπνοής από σπίτια και σχολικά συγκροτήματα.
Ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης,δήλωσε άγνοια για την εξέλιξη αν και παραδέχτηκε πως είχε ακουστεί το ΚΕΝ της Άρτας για τη δημιουργία Κέντρου Φύλαξης, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι τελεσίδικο.«Αν ισχύουν οι πληροφορίες, τότε ο κ. Υπουργός και η κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμαστούν για πολύ μεγάλες αντιδράσεις. Εγώ έχω δηλώσει υπέρμαχος της δημιουργίας τέτοιων κέντρων αρκεί όμως να βρίσκονται μακριά από τον αστικό ιστό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα στρατόπεδο που απέναντί του βρίσκονται σπίτια και σχολεία. Φυσικά και δεν πρόκειται να περάσει η απόφαση αυτή. Αν γίνει κάτι επίσημο θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό για του εξηγήσουμε τη θέση μας, αλλά όπως και να έχει μαζί με τους κατοίκους της Άρτας που θα αντιδράσουν πολύ έντονα και ο δήμος δεν πρόκειται να επιτρέψει τη δημιουργία τέτοιου κέντρου μέσα στην πόλη», μας είπε ο κ. Παπαλέξης.

Χωρίς νεοσύλλεκτους
Αξίζει να θυμίσουμε ότι το ΚΕΝ Άρτας είναι στην ουσία το μοναδικό που λειτουργεί πια στην Ήπειρο, μετά και τον «αφοπλισμό» του ΚΕΝ Ιωαννίνων στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα.
Διαβάστε περισσότερα: epirusgate