Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Dire Straits

Ένα μίνι αφιέρωμα στους Dire Straits για να πάει καλά το Σαββατοκύριακο.
Με την βοήθεια της el.wikipedia και του YouTube:
Λέγεται ότι, ο Μαρκ Νόπλφερ, μπήκε μια νύχτα,σε ένα άδειο μπαρ,στo Λονδίνο. Εκείνη τη στιγμή,μια τζαζ μπάντα που έπαιζε μουσική εκεί, ολοκλήρωνε το πρόγραμμά της και ο τραγουδιστής της, είπε στους πέντε πελάτες του μαγαζιού: "Goodnight and thank you... We are the Sultans of Swing" ("Καληνύχτα και σάς ευχαριστούμε... Είμαστε οι σουλτάνοι του σουΐνγκ"). Τότε, ο Νόπλφερ εμπνεύστηκε το πρώτο κομμάτι και πρώτη επιτυχία των Dire Straits, το Sultans of Swing.

Sultans of Swing

Brothers in Arms  
To άλμπουμ Brothers in Arms κυκλοφόρησε, το 1985. Για την ηχογράφησή του, o Έρικ Κλάπτον δάνεισε στο Μαρκ Νόπφλερ μια από τις κιθάρες του. Το κομμάτι Brothers in Arms ήταν το πρώτο στην ιστορία της μουσικής, που κυκλοφόρησε, μεμονωμένα, ως σινγκλ. O δίσκος αυτός ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία των Dire Straits, καθώς πούλησε 30 εκατομμύρια δίσκων.

Λογοκρισία
 Τον Ιανουάριο του 2011, οι καναδικές ραδιοφωνικές αρχές απεφάσισαν την απαγόρευση της αναπαραγωγής του κομματιού Money for Nothing (κυκλοφόρησε με το άλμπουμ Brothers In Arms)στα καναδέζικα ραδιόφωνα. Ο λόγος ήταν η χρήση της λέξης "faggot", στους στίχους του κομματιού, ο οποίος θεωρήθηκε πως προσβάλλει τους ομοφυλόφιλους.
Money for Nothing 

Δημοφιλεις αναρτήσεις