Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ειδήσεις "φαρμάκι"

O Kώστας Βαξεβάνης με το koutipandoras.gr και το ΗotDoc, έχει άκρες στις δημοσιογραφικές έρευνες και μπορεί να ψάχνει και να βρίσκει θέματα "φαρμάκι"!
"Μπορούν οι δημοσιογράφοι να συμμετέχουν σε εταιρίες προώθησης οπλικών συστημάτων; Μπορούν να διοργανώνουν εκδηλώσεις οι οποίες θα εξωραΐζουν κανόνια, αεροπλάνα, πυραύλους και θα ευνοούν την πώλησή τους; Είναι προφανές πως ο καθένας μπορεί να διαθέσει τον εαυτό του όπως θέλει, αρκεί να ξεκαθαρίσει στο κοινό του ότι, εκτός από ειδήσεις, «πουλάει» και άλλα πράγματα, ώστε να μπορεί να τον κρίνει. Αν η πρώτη κυρία των δελτίων ειδήσεων υπογράφει μέσω εταιριών της συμβόλαια με εταιρίες όπλων, τότε ίσως ο ελάχιστα αμειβόμενος δημοσιογράφος να νομιμοποιείται να μεγαλώσει το εισόδημά του κάνοντας ληστείες. Διαβάστε τη συνέχεια στο περιοδικό Hot Doc που κυκλοφορεί από αύριο στα περίπτερα και το ίντερνετ."

"Όταν σε κύκλους του υπουργείου Υγείας εδώ και μήνες αναφέρουν τη λέξη «φαρμάκι», δεν εννοούν τίποτα σχετικό με την υγεία. Ούτε φάρμακα, ούτε τις τιμές τους.
Η λέξη παραπέμπει στην ομόηχη που αποτελεί το επίθετο της γνωστής τραγουδίστριας Χριστίνα Φαρμάκη. Η κυρία Φαρμάκη έχει την τιμητική της στους κύκλους της Υγείας, όχι για τα τραγούδια της αλλά για κάποιες συμβάσεις με φαρμακευτικές.
Το γεγονός δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία αν ο σύζυγος της κυρίας Φαρμάκη, Νίκος Μανιαδάκης, δεν ήταν ένας από αυτούς που διαμορφώνουν την πολιτική του φαρμάκου ως διαπραγματευτής με την τρόικα και σύμβουλος του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε τη συνέχεια στο περιοδικό Hot Doc που κυκλοφορεί από αύριο στα περίπτερα και το ίντερνετ."