Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

SlaRos Project

To μόνο πράγμα που έχουμε εκτοξεύσει εμείς προς τον ουρανό, είναι ένας χαρταετός και μια ρουκέτα από αυτές για την Πρωτοχρονιά και την Ανάσταση. Υπάρχουν όμως πιο δραστήριοι:
proho.gr
"Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τη Nasa να δημοσιεύει φωτογραφίες της Γης από ψηλά αλλά ένας Θεσσαλονικιός, ο Κώστας Ταματέας, κατάφερε να την ανταγωνιστεί με εξαιρετική επιτυχία! αποφάσισε να δοκιμάσει να τραβήξει τις δικές του φωτογραφίες από ψηλά. Και τα κατάφερε!Δίχως να είναι ηλεκτρονικός, χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης προκειμένου να κατασκευάσει και να τελειοποιήσει το σύστημα που θα του εξασφάλιζε λήψεις από ύψος 38 χιλιομέτρων.

Το όνομα αυτού «SlaRos Project». Τα «near space projects», σχέδιο που υλοποίησε και ο Κώστας Ταματέας, βασίζονται στα «Μπαλόνια Μεγάλου Υψόμετρου» ή high-altitude balloons (ΗΑΒ). Πρόκειται για μη επανδρωμένο μετεωρολογικό μπαλόνι δεμένο με ένα αλεξίπτωτο καθώς και με ένα φορτίο που περιέχει ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως ραδιοπομπούς, κάμερες, συστήματα δορυφορικής πλοήγησης και εντοπισμού καθώς και διάφορους αισθητήρες." Διαβάστε περισσότερα: proho.gr

Δημοφιλεις αναρτήσεις