Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση "Κοινωνική Αλληλεγγύη"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. και στην αίθουσα του Συλλόγου "Μακρυγιάννης". Διαβάστε την ανακοίνωση:
Κοινωνική Αλληλεγγύη: η δική μας απάντηση.
Η δημιουργία και στήριξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομίας αποτελεί μείζονος σημασίας παρέμβαση απέναντι στην κρίση. Η αλληλεγγύη, για εμάς, αφενός καλύπτει άμεσες ανάγκες, υποδεικνύοντας δραστικά στην πολιτεία τις ελλείψεις της.

● Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Στον πόλεμο που ζούμε –γιατί περί πολέμου πρόκειται─ αντιπαρατάσσουμε τη μεγαλύτερη αντίσταση, την αντίσταση της αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη για μας ταυτίζεται με την αντίσταση του λαού ώστε να βρει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του.
● Η λαϊκή αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στον κατακερματισμό, τον κανιβαλισμό, τον εφησυχασμό, τη μοναξιά και την απόγνωση. Παράλληλα είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης στην ανάπτυξη αντικοινωνικών φαινομένων, όπως η ανάπτυξη ρατσιστικών, φασιστικών και εθνικιστικών τάσεων.
● Αφετηρία μας είναι η αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων ξεπερνώντας την παγίδα της φιλανθρωπίας.
● Δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το υπό διάλυση κοινωνικό κράτος, αλλά να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την ενεργοποίηση και την αυτενέργεια, τη διεκδίκηση των κοινωνικών παροχών σε όλους.
● Δεν προτείνουμε κάτι νέο – σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσονται δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλέγγυας οικονομίας. Συμπολίτες μας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και επινοούν συλλογικούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης.
Η κρίση γίνεται αδυσώπητη για ένα τεράστιο ποσοστό των οικογενειών και της αρτινής κοινωνίας, για τη συντριπτική πλειοψηφία εμάς των ίδιων. Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε σε εκδήλωση - συζήτηση, ώστε να ενημερωθούμε για δράσεις, που έχουν ξεκινήσει σε πολλές περιοχές της χώρας, να ανταλλάξουμε προβληματισμούς και απόψεις, να διερευνήσουμε τις δικές μας δυνατότητες και να παρέμβουμε συλλογικά και ενωτικά. Γι' αυτό και η παρουσία όλων μας είναι χρήσιμη και απαραίτητη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. και στην αίθουσα του Συλλόγου "Μακρυγιάννης"
Σωματείο Ανέργων - Επισφαλώς Εργαζόμενων Άρτας
Πρωτοβουλία Πολιτών