Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Βlog news

Kαλό Σαββατοκύριακο! Ας δούμε τρία ελληνικά blogs τύπου "ημερολόγιο" με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο που μας "ταξιδεύουν" στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία:


Η Αγγελική μένει Αγγλία και γράφει το "Οι Σκέψεις μου" ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ (ΣΚΕΤΟ ΜΕ ΓΑΛΑ). Η Αγγλία, οι άνθρωποι, και οι σχέσεις τους με τα μάτια μιας Ελληνίδας σε μια ξένη χώρα. Ας δούμε ένα απόσπασμα:
skepseis.co.uk
"Αφορμή για την ανάρτησή μου αυτή είναι το άρθρο της Ελίζας, άλλης μιας Ελληνίδας μαμάς που είναι εγκατεστημένη στην Αγγλία, όπου μιλάει για τον γκρίζο Αγγλικό χειμώνα. Μπορεί να σας φανεί περίεργο, ίσως τρελό, ίσως και να αισθανθείτε την ανάγκη να καλέσετε ανθρώπους με ζουρλομανδύα να με μαζέψουν, αλλά εγώ θα το πω: ΛΑΤΡΕΥΩ τον Αγγλικό καιρό !!! Και τον λατρεύω για 2 λόγους:

α) Επειδή είναι απρόβλεπτος και
β) Επειδή μπορούμε να χαιρόμαστε ακόμα 4 ξεχωριστές, διακριτές εποχές, που η κάθε μια έχει την ομορφιά της.

Η απροβλεπτοσύνη του Αγγλικού καιρού είναι απίθανη !!! Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, σήμερα το πρωΐ που ξυπνήσαμε κατά τις 7:45, ο ουρανός ήταν κατασκότεινος, έριχνε τραπεζαρίες ολόκληρες – όχι απλά καρεκλοπόδαρα – και φυσούσε μανιασμένα. Μέχρι να φύγουμε από το σπίτι 1 ώρα αργότερα, η βροχή κι ο αέρας είχαν σταματήσει, αλλά ο ουρανός παρέμεινε βαρύς και σκοτεινός. Τώρα που σας γράφω, είναι 10:25, ο ουρανός είναι καταγάλανος κι ο ήλιος λάμπει δίνοντας στα χρυσοκόκκινα φθινοπωρινά χρώματα μια καταπληκτική ένταση ! Δεν αποκλείεται σε καμιά ώρα να ξαναρχίσει να βρέχει – χαχαχαχα !!! Τους περισσότερους ανθρώπους αυτή η εναλλαγή τους σπάει τα νεύρα. Εμένα με τρελαίνει, δεν ξέρω γιατί, αλλά με τρελαίνει !

Όσον αφορά τις εποχές στην Αγγλία, είναι όλες εξίσου όμορφες (ΟΚ – το καλοκαίρι ίιισως να μπορεί να χρήζει κάποιων επιδιορθώσεων, αλλά δεν μπορούμε να τα ‘χουμε όλα. Ας είναι καλά η Ελλαδίτσα μας για το καλοκαίρι )." Διαβάστε περισσότερα: skepseis.co.uk


Άλλο ένα γυναικείο blog είναι το sokaktsou.blogspot.gr
Παραμένουμε στην Αγγλία και μαθαίνουμε για τα νοσοκομεία και το πως γεννάνε οι γυναίκες εκεί σε σύγκριση με την Ελλάδα:
"Στην προηγούμενη ανάρτηση υποσχέθηκα να σας γράψω για τις μαίες στην Αγγλία και χθες το βράδυ στη ΝΕΤ βλέποντας το πρώτο επεισόδιο μιας αγγλικής σειράς που λέγεται midwifes (μαίες) θυμήθηκα αυτά που με θύμωσαν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της παραμονής της νύφης μου σε ένα νοσοκομείο που θεωρείται από τα πολύ καλά οργανωμένα της Αγγλίας.
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της όλα πήγαιναν ρολόι, οι εξετάσεις, οι επισκέψεις στο νοσοκομείο για να την παρακολουθούν, ο σχολαστικός έλεγχος κάθε 15 μέρες και της μητέρας και των εμβρύων. Ως εδω όλα ήταν στη δικαιοδοσία και την ευθύνη των γιατρών και όλα καλά μέχρι να μπει στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Με την είσοδό της στο νοσοκομείο αναλαμβάνουν οι μαίες την κατάσταση στα χέρια τους.
Ο θεσμός, το λειτούργημα της μαίας καλύτερα, υπάρχει στην Αγγλία απο τις αρχές του 19ου αιώνα και λειτουργούσε καλά για τις εποχές που οι γυναίκες γεννούσαν στα σπίτια τους και δεν υπήρχε η δυνατότητα πληρωμής γιατρών και νοσοκομείων. Αλλά σήμερα δυστυχώς οι μαίες δεν λειτουργούν με αυτή τη λογική, έχουν ξεπεράσει ουσιαστικά τη θέση των γιατρών στα μαιευτήρια και υπάρχει μεγάλο θέμα στη ιατρική κοινότητα με το πρόβλημα αυτό." Διαβάστε περισσότερα: sokaktsou


Τέλος ένας άντρας στην Αγγλία: fromgr2uk.com. Ένα απόσπασμα για να μπούμε στο πνεύμα γύρω από το αυτοκίνητα σε αυτή τη χώρα:
"Λονδίνο by car για την ακρίβεια. Ή μάλλον γενικά όλα by car μιας και είμαι κολλημένος με την οδήγηση και καλομαθημένος αφού δεν μπορώ ούτε λεωφορεία, ούτε τρένα ούτε τίποτα. Με κουράζουν και με εκνευρίζουν αν και φυσικά παραδέχομαι την αναγκαιότητα τους. Αλλά για μένα πάντα προτεραιότητα έχει το αυτοκίνητο και εξάλλου μόλις μια βδομάδα αφού ήρθα Αγγλία πέρυσι τέτοιο καιρό, νοίκιασα ένα μικρό Aygo για να κάνω τη δουλειά μου….και να ελαφρύνω τη τσέπη μου όπως φαίνεται από πολλές λίρες! Βέβαια δεν είμαι ιδιαίτερος λάτρης των αυτοκινήτων σαν τεχνολογία αφού δεν ξέρω ούτε καν πόσα άλογα έχει το Honda Jazz που οδηγώ τώρα! Το θέμα όμως είναι Αγγλία κ αυτοκίνητο....
Τα έξοδα για ένα αυτοκίνητο στην Αγγλία μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:
Βενζίνη: Οι τρέχουσες τιμές στην Αγγλία (01 Οκτ 12) είναι φτηνότερες από Ελλάδα (τί περίεργο!) στο £1,38 (=1,7€) το λίτρο όταν Ελλάδα είναι πάνω από 1,80€. Ειδικά αν το δούμε αναλογικά με μισθούς κτλ, η βενζίνη εδώ είναι πολύ φτηνότερη. Προσωπικά για πολύ συντηρητική χρήση του αυτοκινήτου (9.000-10.000 χλμ το έτος) ‘καίω’ περίπου £60 κατά Μ.Ο. το μήνα. Και επίσης τα σούπερ μάρκετ που έχουν και τη φτηνότερη βενζίνη, δίνουν και πολλά εκπτωτικά κουπόνια οπότε συνήθως βγαίνει λιγότερο από την τρέχουσα τιμή.
M.O.T: ΚΤΕΟ στα Ελληνικά. Κάθε χρόνο υποχρεωτικά και μπορείς να βρείς από £35 μέχρι £80 και εξαρτάται τί θα βγάλει το αμάξι βέβαια. Εμένα μια λάμπα μου αλλάξανε και πήρανε £25 !!!"
Διαβάστε περισσότερα : fromgr2uk.com

Δημοφιλεις αναρτήσεις