Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μου 'φαγες όλα τα δαχτυλίδια

Ενώ χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν χρήματα για θέρμανση και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ κάθε μέρα ασθενείς και συνταξιούχοι ζουν με την αγωνία και το άγχος αν θα βρουν τα φάρμακα τους, ενώ οι άνεργοι είναι περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται, κάθε μέρα κάθε νύχτα "βομβαρδίζονται" με ειδήσεις εδώ και τρία χρόνια που μιλάνε για "επαναγορά χρέους", "επιτυχημένη πολιτική μεταρρυθμίσεων", "ευρωπαϊκό προσανατολισμό" και άλλα τέτοια λεκτικά ευρήματα που δεν έχουν κανένα νόημα, μπροστά στην απόγνωση του κόσμου.
Άλλο ένα σημείο των καιρών. Η γνωστή αλυσίδα supermarket ανοίγει ενεχυροδανειστήρια!
avgi.gr
"Στα Carrefour άνοιξε πρόσφατα γκισέ μια από τις εταιρείες μαυραγοριτισμού που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια στη χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια. Σοφή επιχειρηματική κίνηση. Από δύο απόψεις: Πρώτον, διότι εκεί η συναλλαγή μπορεί να γίνει πιο διακριτικά (άλλο να σε δει ο γείτονας να μπαίνεις στο τοπικό “υποκατάστημα” αγοράς χρυσού) και, δεύτερον, διότι εκεί, δίπλα στα φορτωμένα ράφια, μπορεί να φτάσεις στο σημείο να δώσεις και το δαχτυλίδι της μάνας -αν δεν έχεις πια τρόπο να ταίσεις τα παιδιά σου. Και κάπως έτσι φαντάζομαι και την υποθετική διαφήμιση:
“Δεν σας έμεινε μία;;; (Συγγνώμη, “ένα” εννοούσα.) Μην ανησυχείτε! Στα Carrefour μπορείτε τώρα να ανταλλάξετε άμεσα ό,τι χρυσό έχετε! Και να γυρίσετε σπίτι με τις τσάντες φορτωμένες! Μπαίνετε με άδεια χέρια, φεύγετε με του πουλιού το γάλα!”
Με του πουλιού το γάλα, μείον το δαχτυλίδι της μάνας..."
Διαβάστε όλο το άρθρο: avgi.gr


Kαι ένα άλλο τραγικό περιστατικό. Κάθε σπίτι σε όλη την Ελλάδα μέχρι το έτος 2009 είχε ηλεκτρικό ρεύμα (είδος πρώτης ανάγκης για επιβίωση). Αυτό δεν ισχύει τώρα.
Δείτε και την διαφορά αντιμετώπισης το θέματος από δύο μέσα ενημέρωσης.
Είδηση στο Πρώτο Θέμα του Αναστασιάδη:
Σκοτώθηκε προσπαθώντας να κλέψει ρεύμα (το θύμα παρουσιάζεται ως κλέφτης... ας πρόσεχε... ( ο εκβιαστής που πήρε πεντε εκατομμύρια ευρώ τότε με την υπόθεση Ζαχόπουλου (φυσικά λεφτά Ελλήνων πολιτών και όχι του Ζαχόπουλου) βρήκε άλλον ένα κλέφτη να μας παρουσιάσει...)

Η ίδια είδηση στο Attack TV:
Πέθανε απο ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να συνδέσει το ρεύμα στο σπίτι του

Δημοφιλεις αναρτήσεις