Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ποιος κυβερνά τη χώρα

photo from nstarzone.com
Το ερώτημα "ποιος κυβερνά τη χώρα", είναι κάθε μέρα θέμα στις συζητήσεις που κάνουμε. Άνθρωποι από την Άρτα, από την Ελλάδα, που βρίσκουμε καθημερινά ή που μας στέλνουν μηνύματα, αναρωτιούνται πως έχουμε φτάσει σε τέτοιο καταστροφικό σημείο. Την χώρα κυβερνούν τραπεζίτες, επιχειρηματίες και πολιτικοί, όλοι μαζί ελέγχουν τα Μedia:
koutipandoras.gr
Reuters: Media, πολιτική και επιχειρήσεις. Το τρίγωνο της αμαρτίας
"Τις σχέσεις μεταξύ ΜΜΕ, επιχειρήσεων και πολιτικής ερεύνησε μ’ ένα εκτενές ρεπορτάζ το Reuters. Οικογενειοκρατία, δημόσια έργα, εκβιασμοί και διπλοθεσιτές βρίσκονται κάτω από το φως, στην έρευνα του γνωστού πρακτορέιου ειδήσεων.

«Χρειαζόμαστε μια εθνική συλλογική προσπάθεια: να πάρουμε όλοι μαζί το βάρος για να πετύχουμε το στόχο μας» ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει γίνει από τότε ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ. «Χρειαζόμαστε κάτι που να είναι δίκαιο και κοινωνικά αποδεκτό».

Ήταν γραφτό να γίνει ένα κάλεσμα στα όπλα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και κατέληξε τονίζοντας τη βασική αδυναμία της Ελλάδας στις προσπάθειες της για μεταρρύθμιση.

Η ιδέα του Βενιζέλου ήταν να βάλει έναν επιπλέον φόρο επί των ακινήτων, τον οποίο ενσωμάτωσε στον λογαριασμό της ΔΕΗ ώστε να είναι δύσκολο να μην πληρωθεί από κάποιους. Ο λαός ήταν έξω φρενών και ο Τύπος μετέφερε την οργή τους, βαφτίζοντας τον φόρο «Χαράτσι» ορμόμενοι από την εισφορά που επέβαλαν οι Οθωμανοί στους Έλληνες. Το όνομα έμεινε, και ο Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε, αισθάνθηκε υποχρεωμένος να μιλήσει με τους ψηφοφόρους του: «Ας χάσουμε όλοι κάτι, έτσι ώστε να μην χάσουμε τα πάντα».

Δεν θα έχαναν όμως όλοι από αυτόν τον φόρο. Πριν από δύο μήνες, μέσα από την ΔΕΗ, αποκαλύφθηκε πως μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, πλήρωναν λιγότερο από το μισό του χαρατσιού, ή δεν πληρώναν το φόρο γενικά.

...Το Reuters εντόπισε τουλάχιστον εννιά δημοσιογράφους που εργάζονται ταυτόχρονα για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μέσα ενημέρωσης και σε μεγάλο βαθμό δεν κατάφεραν να ενημερώσουν για την ανάγκη μεταρρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας....

...Το MEGA Channel, ίσως το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας, είναι συνιδιοκτησία με επιχειρηματίες οι οποίοι είναι ηγέτες ή έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με άλλους τομείς της οικονομίας. Η μεγαλύτερη συλλογική συμμετοχή στο τηλεοπτικό σταθμό ανήκει σε μέλη της οικογένειας του Γιώργου Μπόμπολα..."
Διαβάστε όλο το άρθρο: koutipandoras.gr




Δημοφιλεις αναρτήσεις