Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Tελευταία ανέκδοτα

Καθώς όπως βλέπουμε στα μηνύματα η ψυχολογία των αναγνωστών μας είναι στο μηδέν, (κάποιος μας έστειλε μήνυμα ότι έβαλε πετρέλαιο και του είπαν να πάει στο ΚΕΠ να φτιάξει τα χαρτιά να πάρει το επίδομα θέρμανσης, αλλά στο ΚΕΠ λένε δεν έχουν λάβει καμία οδηγία...) ας δούμε τα τελευταία ανέκδοτα, φτιάξτε καφέ, τσάι, στίψτε κανένα αρτινό πορτοκάλι για χυμό και διαβάστε:

Ρωτάει ο Καρδιτσιωτης Σαμ το Λαρισαίο Φροντο:
-Φροντου, που το 'κρυψς του δαχτλιδ';
-Στου γκολουμ...Συναντιούνται κατά τύχη στην Αθήνα ένας Αλβανός, ένας Εβραίος κι ένας χρυσαυγίτης και, στο άκυρο, πετάγεται ένα τζίνι που τους λέει: «θα πραγματοποιήσω μια ευχή από τον καθένα, όποια εσείς θέλετε.»
Ξεκινάει ο Αλβανός: «επειδή η χώρα που κατάγομαι είναι πολύ φτωχή και εξαθλιωμένη, θα ήθελα να γίνει πλούσια και δυνατή, ώστε όλοι οι Αλβανοί να επιστρέψουν από την ξενιτιά στην Αλβανία» ! Και αμέσως, εξαφανίζεται ο Αλβανός!
Ο Εβραίος συνεχίζει: «η πατρίδα μου μαστίζεται από πόλεμο και εχθροπραξίες, οπότε θα ήθελα να επικρατήσει σταθερότητα στην περιοχή, ώστε όλοι οι Εβραίοι να μπορούν να επιστρέψουν στο Ισραήλ»! Εξαφανίζεται και ο Εβραίος!
Έρχεται και η σειρά του χρυσαυγίτη, ο οποίος κοιτά γύρω του σα χαμένος, ξύνει την κεφάλα του και λέει: «δηλαδή ντώρα έχουν εξαφανιστεί όλοι οι Εβραίοι και οι Αλβανοί από την Ελλάδα μας»;
«εεε, ξέρω κι εγώ μωρέ, εεε μπιάσε καμιά κοκακόλα»!!


Tweets από φαντάρους:- Μεγαλύτερος φόβος και απ" το να ξεμείνεις από σφαίρες στον πόλεμο είναι να ξεμείνεις από μπαταρία κινητού στο «Γερμανικό».
- Παραδόξως η πρώτη μας βολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεν σκοτώθηκε κανείς μας.
- Αν συνεχιστεί κι άλλο η οικονομική κρίση, στο πεδίο βολής θα σχηματίζουμε όπλο με τα χέρια μας και θα φωνάζουμε «πιίου-πίου».
- Όσο χαζός και αν είσαι, στον στρατό αν έχεις γυαλισμένα άρβυλα και χτυπάς σωστά προσοχή είσαι ένας μικρός επιστήμονας.
- Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε άδεια απ' τον στρατό από το γεγονός ότι είμαι σε κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους και κανείς δεν κλάνει.
- Είμαι πλέον σίγουρος ότι όλες τις διαδικασίες στον στρατό τις σχεδιάζει μια επιτροπή που αποτελείται από άτομα που δεν μιλιούνται μεταξύ τους.
- Αν πεις «να 'χαμε ένα σάντουιτς με καλαμάκι και λίγο κασέρι» μπροστά σ" έναν Σαλονικιό κι έναν Αθηναίο, θα μαλώνουν μέχρι να λήξει η θητεία τους.
- Η συντήρηση των οχημάτων γίνεται με το παραδοσιακό σύστημα «ανοίγω καπό, κοιτάω χωρίς να καταλαβαίνω Χριστό και σχολιάζω «όλα φαίνονται οk».
- Απ' ό,τι έχω καταλάβει, σε περίπτωση πόλεμου θα "μαι ο κομπάρσος σε ταινία δράσης που σκοτώνεται στο πεντάλεπτο, χωρίς να μάθουμε καν το όνομά του.
- Η μονή πολιτική συζήτηση που έχει λογικά επιχειρήματα στον στρατό είναι η διαμάχη για το αν η Ράπτη είναι καλύτερη γκόμενα απ' την Καϊλή.
- Τέλειωσε η στρατιωτική μας εκπαίδευση, που σημαίνει ότι αποκτήσαμε το δικαίωμα να βλέπουμε πολεμικές σκηνές και να λέμε «σιγά το πράγμα».
- Κάθε φορά που βιώνω ένα deja-vu φρικάρω στη σκέψη ότι υπάρχει μια πιθανότητα να μ' έχουν πιάσει κορόιδο και να έχω ξαναπάει στρατό.
- Σύμφωνα με την άσκηση ετοιμότητας, σε περίπτωση συναγερμού φορτωνόμαστε τα πάντα και προσευχόμαστε να έχουμε δεχτεί επίθεση απ" το Λιχτενστάιν.
- Κάθε φορά που ακούω για το Τάγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου φαντάζομαι κάποιον φαντάρο σ' ένα γραφείο να παίζει τάβλι μέσω ίντερνετ μ' έναν Τούρκο.
- Τρίτη μέρα νυχτερινών πολεμικών ασκήσεων εκτός στρατοπέδου και δεν πιάστηκε κανένας μας αιχμάλωτος. Το λες και επιτυχία.
- Απογευματινή πορεία μέσα από πλατεία χωριού. Τρομοκρατημένες οι γιαγιάδες που έβλεπαν ειδήσεις, θα πίστεψαν ότι περνάει ο στρατός του ΣΥΡΙΖΑ.
- Είμαι τόσο άτυχος που είμαι βέβαιος πως σε όλα τα παράλληλα σύμπαντα η στρατιωτική θητεία έχει καταργηθεί.
- Έχω φάει τόσες ώρες με μια σκούπα στο χέρι, που αν χρειαστεί να λύσουμε τις διάφορες μας με τους Τούρκους, ελπίζω να το κάνουμε στο κέρλινγκ.

- Πληρωθήκαμε σήμερα τον μισθό Μαΐου. Το νέο προκάλεσε ανακούφιση στους οίκους αξιολόγησης, στο Χρηματιστήριο του Τόκιο και στον καψιμιτζή μας.

- Σ' ένα παράλληλο, αθώο και σουρεαλιστικό σύμπαν μπουκάρουμε στην Τουρκιά, ξεστρώνουμε τα κρεβάτια τους και γεμίζουμε γόπες το προαύλιό τους.